Κοινωνικό πείραμα: Πόσο μακριά θα φτάνατε για να καλύψετε έναν φίλο σας που εμπλέκεται σε φόνο;

Κοινωνικό πείραμα: Πόσο μακριά θα φτάνατε για να καλύψετε έναν φίλο σας που εμπλέκεται σε φόνο;

Ένα κοινωνικό πείραμα στο Λονδίνο δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να καλύψει ένα αγαπημένο του πρόσωπο που εμπλέκεται σε φόνο (Vid)

Πόσο μακριά θα φτάνατε για να βοηθήσετε έναν φίλο σας που έχει μπελάδες; Και όταν λέμε μπελάδες εννοούμε σοβαρούς μπελάδες με τις αρχές, όπως για παράδειγμα να κατηγορείται για φόνο!

Ένα κοινωνικό πείραμα έλαβε χώρα στη Βρετανία στο πλαίσιο της πρεμιέρας της νέας δραματικής σειράς  "How To Get Away With Murder". Τέσσερα ανυποψίαστα άτομα δοκιμάστηκαν στο πως θα αντιδρούσαν εάν τους ζητούσαν να καλύψουν ένα άγριο έγκλημα στο οποίο εμπλέκεται κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Στο εν λόγω πείραμα συμμετείχαν ηθοποιοί με κρυφές κάμερες ενώ στο σπίτι των φίλων τους είχαν τοποθετηθεί κρυφά μικρόφωνα. Πλησιάζαν κάθε συμμετέχοντα σε κεντρική τοποθεσία του Λονδίνου και τους ενημέρωναν πως κάποιος φίλος τους ήταν μπλεγμένος και ήθελε τη βοήθειά του.

Τους έλεγαν πως το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει ένα συμβάν, στο οποίο βρήκαν στο σπίτι του φίλου τους ένα ματωμένο μπλουζάκι και τους ζητούσαν αν μπορούσαν να το κρύψουν. Και οι 4 δέχτηκαν να καλύψουν το φίλο τους, έχοντας ωστόσο δεύτερες σκέψεις. Μάλιστα, χρήματα και τυχόν άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία τα έκρυψαν.

Ωστόσο, το σενάριο περιελάμβανε την εμφάνιση της αστυνομίας τη στιγμή που έφευγαν από το διαμέρισμα όπου έγινε το περιστατικό, ρωτώντας που είναι ο φίλος τους. Όλοι είπαν ψέματα ότι δεν γνωρίζουν. Μάλιστα, ενώ οι δύο συμμορφώνονται με τις αρχές, οδηγούμενοι στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση, δύο το σκάνε από τις σκάλες!

Η υποτιθέμενη αστυνομία τους κυνηγά όπου έξω στο δρόμο τους περιμένουν οι φίλοι που κάλυψαν. Τότε αποκαλύπτεται πως πρόκειται για ψέμα, για μια στημένη ιστορία.

Όταν πρόκειται για αγαπημένα πρόσωπα, η πλειοψηφία είναι πιθανό να παραβιάσει το νόμο. Ειδικότερα, για τα παιδιά του (42%), σύντροφο (27%), και γονείς (13%).

Μάλιστα, οι άντρες είναι περισσότερο διατεθειμένοι να προστατεύσουν τη σύζυγό τους (32%), από ότι εκείνες (21%).

Η Emma Kenny, συμπεριφορική ψυχολόγος λέει πως οι άνθρωποι έχουν ισχυρά ένστικτα στο να προστατεύουμε τα άτομα που αγαπάμε από τυχόν απειλές και δύσκολες καταστάσεις.

πηγή: dailymail.co.uk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

How far would you go to cover up a crime for your friends

SHARE:

24Media Network