Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στην Σύρο!

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στην Σύρο!

Ένας καρχαρίας μήκους 1,60 μ. και 40 κιλών πιάστηκε στα δύχτια ψαράδων στη Σύρο. Οι ψαράδες λένε ότι πρόκειται για λευκό καρχαρία γεγονός που ανησυχεί τους ντόπιους.

Στη Σύρο ένας ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία μήκους 1 μέτρου και 60 εκατοστών. Όπως φαίνεται ο μικρός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δύχτια του ψαρά ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού, ανοιχτά της Σύρου.

Σύμφωνα με το cycladew24 ήδη υπάρχει ανησυχία, από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη της λοιπής «οικογένειας», αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι «γονείς» και όχι μόνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που βρέθηκε στην παραλία της ώρα που τον έβγαλαν οι ψαράδες στο λιμανάκι του Αχλαδιού.

Η αθλήτρια του ΝΟΣ Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας αλιείας και «shark aware instructor» με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε μια τοποθέτηση στο Cyclades24 και εξηγώντας μερικά πράγματα για τους καρχαρίες σπεύδει να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς προτιμούν τα μεγάλα βάθη -για το καλό τους- και οι επιθέσεις σε κολυμβητές στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες. Είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον" και συμπλήρωσε "στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 36 είδη καρχαριοειδών τα οποία ζουν σε βάθη 300μ, ενώ 47 βρίσκονται στη Μεσόγειο και 506 είδη υπάρχουν παγκοσμίως. Οι καρχαρίες είναι τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα της θάλασσας και ενώ βρίσκονται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας θανατώνονται αλόγιστα από τους επαγγελματίες ψαράδες. Το καημένο που βρήκε τόσο άδικο θάνατο ήταν πολύ νεαρό, δυστυχώς δε θα είχε ολοκληρώσει καν τον κύκλο της αναπαραγωγής, λυπάμαι πολύ».

SHARE:

24Media Network