Λιοντάρι έκανε την εμφάνισή του στους λόφους του Χόλιγουντ

Διαβάζεται σε 3'
Λιοντάρι έκανε την εμφάνισή του στους λόφους του Χόλιγουντ
ISTOCK

Ένα νέο λιοντάρι του βουνού εντοπίστηκε να τριγυρνά στους λόφους του Χόλιγουντ. Κάτοικοι το κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες.

Οι γειτονιές κοντά στην πινακίδα του Χόλιγουντ, κατοικούνται εδώ και καιρό από πλούσιους και διάσημους, οι οποίο όμως δεν θα είναι πια μόνοι στη δημοφιλή περιοχή του Λος Άντζελες, καθώς ένα λιοντάρι του βουνού έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή.

Οι πλαγιές των λόφων, υπήρξαν κάποτε σπίτι του “P-22” – ή αλλιώς του “Μπραντ Πιτ” των λιονταριών του βουνού – για περίπου μια δεκαετία, ενός λιονταριού που αγαπήθηκε πολύ από τους κατοίκους της περιοχής πριν τον θάνατό του τον Δεκέμβρη του 2022, που υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Τώρα όμως, ένα νέο άγριο ζώο έκανε την εμφάνισή του στις πλαγιές του Χόλιγουντ, καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφίες και ειδικοί άγριας ζωής παρατηρούν τις κινήσεις του.

“Δεν ξέρουμε από πού ήρθε αυτή η γάτα, δεν έχει κολάρο”, δήλωσε στο BBC η Beth Pratt, διευθύντρια της Εθνικής Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής στην Καλιφόρνια. “Είναι σίγουρα ένα λιοντάρι του βουνού σε αυτά τα βίντεο και τις φωτογραφίες”.

Υπήρξαν αρκετές εμφανίσεις του την τελευταία εβδομάδα, μία που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και μία άλλη που βιντεοσκοπήθηκε από αυτοκίνητο.

“Θα είναι αυτή η γάτα τόσο επιδέξια όσο ήταν το P-22 στο να αποφεύγει τα αυτοκίνητα για μια δεκαετία;” είπε στη συνέχεια. “Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί εδώ”.

Γνωστές και ως πούμα ή κούγκαρ, οι γιγάντιες αυτές γάτες κατάγονται από την Καλιφόρνια. Αλλά το να φτάσει μία στο Λος Άντζελες είναι αρκετά σπάνιο.

Η περιοχή στην οποία εθεάθη το ζώο – που δεν έχει ακόμη όνομα – περιβάλλεται από δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

Ένα πλεονέκτημα για την επιβίωσή του στους λόφους του Χόλιγουντ είναι η αφθονία των ελαφιών, το αγαπημένο θήραμα των λιονταριών του βουνού, όπως αναφέρει η Pratt.

“Θα έπρεπε να διασχίσει δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους για να φτάσει εκεί”, δήλωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε: “Θα μπορούσε να μείνει, ή θα μπορούσε να κατευθυνθεί πίσω, αλλά είναι επικίνδυνο”.

Η ιστορία του P-22

Ο P-22, ή Puma-22, έγινε σταρ διεθνώς αφού η φωτογραφία του μπροστά από την πινακίδα του Χόλιγουντ τη νύχτα εμφανίστηκε μέχρι το National Geographic.

“Όταν εμφανίστηκε, έγινε A-lister”, δήλωσε η Pratt. “Ο κόσμος ήταν απλά ενθουσιασμένος που αυτό το άγριο πλάσμα ήταν εκεί, και άρχισαν να το αγαπούν και να συνδέονται μαζί του με διαφορετικούς τρόπους”.

Όμως αρρώστησε με πολλαπλές ασθένειες και τραυματισμούς και υποβλήθηκε σε ευθανασία το 2022.

Η Sheila Irani, η οποία ζει στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια, θυμήθηκε μια ιστορία με τον P-22, όταν το είδε να ανεβαίνει τα σκαλιά της πίσω πόρτας της αργά ένα βράδυ.

“Επειδή έχω μια κλειστή πύλη εκεί πάνω, απλά γύρισε και κατέβηκε πίσω”, είπε. “Δεν ήταν απειλητικός, αλλά σίγουρα εξέπεμπε δύναμη και αυτοπεποίθηση… Ήταν πολύ αδύνατος, με ψηλά ζυγωματικά. Απλά ένα όμορφο, όμορφο αγόρι. Τότε έφτασε η φίλη μου και τον είδε από το αυτοκίνητο και τρόμαξε πάρα πολύ”.

Οι θανατηφόρες συναντήσεις με λιοντάρια του βουνού στην Καλιφόρνια είναι εξαιρετικά σπάνιες.
“Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν σημειωθεί λίγο περισσότερες από 20 επιθέσεις σε μια περιοχή με 40 εκατομμύρια ανθρώπους”, δήλωσε η Pratt. “Οπότε ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός”.

“Κυρίως δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, αλλά μια στο τόσο συμβαίνει κάτι” πρόσθεσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα