Ο Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες πανηγύρισε πρώτος για την Ουρουγουάη

Ο Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες πανηγύρισε πρώτος για την Ουρουγουάη
Ο Γιώργος Καπουτζίδης με τη σημαία της Ουρουγουάης στη σειρά "Σαββατογεννημένες" Youtube

Η ιστορική επικράτηση της Ουρουγουάης επί της Πορτογαλίας έβγαλε πολλούς στη Λατινοαμερικάνικη χώρα στους δρόμος. Ένας Ουρουγουανός όμως στην Ελλάδα πανηγύριζε έξαλλα από το μακρινό 2004.

Μπορεί να μην είμαστε ειδικοί στο ποδόσφαιρο, για αυτά άλλωστε καθ’ ύλην αρμόδιοι είναι οι συνάδελφοί στο sport24.gr, ωστόσο μια χαρά την πήραμε με την πρόκριση της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ 2018. Όχι που είμαστε κακεντρεχείς ή χαιρέκακοι, αλλά πάντα μια νίκη επί του Κριστιάνο Ρονάλντο, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικών ομάδων, φέρνει μια κάποια ικανοποίηση. Ωστόσο, η ευδαιμονία μας δεν αφορά μόνο σε αυτό καθ’αυτό το αποτέλεσμα, αλλά τις μνήμες που μας ξύπνησε η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης.

Πριν από 14 χρόνια, στην Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων, ο Χοσέ, ο υπάλληλος της σενιόρας Σούλας που δούλευε “μαύρα” στο κατάστημα soyvenir στο Μοναστηράκι πανηγύριζε έξαλλα με μια σημαία να τον τυλίγει. Μια σημαία που δεν ήταν η ελληνική, παρά τα φαινόμενα. “Εσείς πήρατε τη σημαία μας, βγάλατε τον ήλιο και βάλατε κάτι τετραγωνάκια μπλε” έλεγε με στόμφο ο πιο διάσημος Έλληνας – “Ουρουγουανός”.

Αναφερόμαστε φυσικά στον Γιώργο Καπουτζίδη και στον ρόλο που υποδυόταν στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια στην τηλεόραση, το 2003, με τη σειρά “Σαββατογεννημένες”. Αξέχαστη σειρά, ανεπανάληπτος ρόλος και ξεκαρδιστική σκηνή.

Απολαύστε την:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα