Ο “μαύρος πάνθηρας” ζει! Εμφανίστηκε στην Αφρική πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια

Ο “μαύρος πάνθηρας” ζει! Εμφανίστηκε στην Αφρική πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια
Επανεμφάνιση "μαύρου πάνθηρα" στην Αφρική

Για τους περισσότερους δεν ήταν παρά ένας θρύλος, αφού η τελευταία "επαφή" με άνθρωπο ήταν πριν από 100 τουλάχιστον χρόνια. Κι όμως, το εξωπραγματικά πανέμορφο άγριο ζώο εντοπίστηκε στην Αφρική από έναν φωτογράφο που το απαθανάτισε σε όλο το μεγαλείο του.

Στο άκουσμα των λέξεων “μαύρος πάνθηρας”, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στον σούπερ ήρωα της Marvel που σάρωσε πέρυσι το παγκόσμιο box office με την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. Η έμπνευση πίσω από τον διασημότερο αφρικανό σούπερ ήρωα δεν ήταν άλλη από τη θρυλική μαύρη λεοπάρδαλη, που στο εξωτερικό είθισται να αποκαλείται “black panther”. Η τελευταία φορά που φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στην Μαύρη Ήπειρο ήταν πριν από 100 χρόνια. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο φωτογράφος άγριων ζώων, Will Burrard-Lucas, την εντόπισε στην Κένυα, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο αυτής της συνάντησης να γίνονται viral σε όλο τον πλανήτη.

Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τόσο μεγάλα που ο server του blog του κατέρρευσε και ο ίδιος μοιράστηκε δημόσια τις φωτογραφίες του, στους λογαριασμούς του στα social media.

Το ξεχωριστό χρώμα του ζώου οφείλεται στον μελανισμό, μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη που είναι το αντίθετο του αλμπινισμού. Το ζώο που απαθανάτισε ο φωτογράφος με τη βοήθεια του Κενυάτη οδηγού τυο ήταν θηλυκό, μικρής ηλικίας και… είχε βγει βόλτα με την μητέρα του.

Η φωτογράφησή του έγινε δυνατή χάρη σε αισθητήρες κίνησης που ενεργοποίησαν άμεσα τις φωτογραφικές μηχανές που είχε εγκαταστήσει στο σημείο, πετυχαίνοντας το άρτιο αυτό αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα