Ο ‘πόλεμος’ μιας γλυκιάς γιαγιάς με το OK Google

Ο ‘πόλεμος’ μιας γλυκιάς γιαγιάς με το OK Google

Το "ΟΚ Google" ήλθε για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Γενικά. Ειδικότερα παρακολουθήστε την περιπέτεια της γλυκιάς γιαγιάς, στην πρώτη της επαφή με την υπηρεσία

To “OK Google” είναι σύστημα φωνητικής εντολής/βοήθειας που ενέταξε στις λειτουργίες της η Google. Δηλαδή, απευθύνεσαι σε αυτό για να μάθεις τι καιρό θα κάνει σήμερα/αύριο κλπ, αν θες να ακούσεις ένα αγαπημένο τραγούδι (το οποίο ονοματίζεις/λες τον τίτλο), αν θες να βγάλεις φωτογραφία, να “τραβήξεις” ένα βίντεο, να βάλεις ξυπνητήρι, μια υπενθύμιση, να κρατήσεις μια σημείωση, να ενημερωθείς για όσα έχεις να κάνεις τις προσεχείς ώρες (αν υποθέσουμε ότι έχεις σημειώσει τι θες να κάνεις), να στείλεις email, να βρεις ένα δρόμο όταν οδηγείς, να καλέσεις κάποιον στο τηλέφωνο -ενώ οδηγείς- και γενικά να εξυπηρετηθείς διαδικτυακώς. Χρειάζεται (φυσικά_ ενεργό μικρόφωνο και η λειτουργία τίθεται σε λειτουργία με τον εξής απλό τρόπο: λες “ΟΚ Google” και μετά ζητάς αυτό που θες.

Απλό; Μπορεί για εσένα. Όχι για όλους και σίγουρα όχι για την κυρία του video που ακολουθεί, η οποία… λίγο έλειψε να σπάσει το μεγάφωνο που είχε μπροστά της -πιστεύοντας λανθασμένα πως ενεργοποιείται δια της αφής. Τη μια φορά που το πέτυχε, σηκώθηκε από την καρέκλα και απομακρύνθηκε από το αξεσουάρ, σαν να έβλεπε το διάβολο. Κάποια στιγμή, η γλυκιά γιαγιά εκνευρίστηκε και… στόλισε την υπηρεσία, στη μητρική της -ιταλική- γλώσσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα