Οι άνδρες “σπάνε” τα στερεότυπα: “Θέλουμε αγκαλιές και να μην πληρώνουμε στο πρώτο ραντεβού”

Οι άνδρες “σπάνε” τα στερεότυπα: “Θέλουμε αγκαλιές και να μην πληρώνουμε στο πρώτο ραντεβού”
Οι άνδρες "έδωσαν" τα στερεότυπα που τους ενοχλούν (Photo: 123RF) Οι άνδρες "έδωσαν" τα στερεότυπα που τους ενοχλούν (Photo: 123RF)

Αυτό που αποδείχθηκε, από... την κατάθεση ψυχής ανδρών, σε εφαρμογή, είναι ότι τα κοινωνικά στερεότυπα, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που έχουν οι γυναίκες από εκείνους, τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.

To Whisper είναι το όνομα δωρεάν εφαρμογής. Πρόκειται για μια μορφή ανώνυμου social media, στο οποίο μπορείς να ποστάρεις και να μοιραστείς φωτογραφία ή video, χωρίς να δώσεις τα στοιχεία σου. Τα ποσταρίσματα λέγονται “ψίθυροι” (whispers) και υπάρχει η λογική του meme: μια φωτογραφία που συνδυάζεται με φράσεις. Από τον Μάρτιο του 2017, η πλατφόρμα έχει συνολικά 17 δισεκατομμύρια μηνιαίες προβολές σελίδων, σε κινητά, ιστοσελίδες, κοινωνικά κανάλια και δίκτυο εκδόσεων. Κάθε μήνα το χρησιμοποιούν 250 εκατομμύρια άνθρωποι, από 187 χώρες του πλανήτη. Γίνεται μια συγκέντρωση και μετά διαβάζουμε τι έχει να πει ο λαός, επί του όποιου θέματος.

Αυτό που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον διεθνών media ήταν το “οι άνδρες αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες παρανοήσεις που έχουν οι γυναίκες για εκείνους”. Το ζητούμενο ήταν η συμπλήρωση του “i wish women knew”.

Τα κορίτσια λένε πως “οι άνδρες είναι σκύλοι”. Δεν αντιλαμβάνονται πως οι σκύλοι μπορεί να είναι πολύ πιστοί, αν τους συμπεριφερθείς σωστά.

 

Οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες το μόνο που θέλουν είναι σεξ. Λοιπόν, όχι. Δεν ισχύει με όλους μας. Απλά μιλάτε με τους λάθος άνδρες.

 

Εύχομαι οι γυναίκες να ήξεραν πως και στους άνδρες αρέσει το ρομάντζο και το πάθος. Τα δίνω και δεν παίρνω τίποτα πίσω.

 

Εύχομαι οι γυναίκες να ήξεραν ότι είναι αγώνας να κερδίσεις την καρδιά μιας κοπέλας. Όλες σας δέχεστε προσκλήσεις για εξόδους και έχετε άνδρες γύρω σας. Εμείς πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί, ώστε να μας προσέξετε.

 

Εύχομαι κάποιιες γυναίκες να ήξεραν την υπομονή.Ή τουλάχιστον την έννοια του όρου.

Εύχομαι να ήξεραν οι γυναίκες πόσο πονά το να σε αγνοούν. Προσπαθώ τόσο σκληρά να τα κάνω όλα σωστά. Νιώθω τόσο μικρός.

 

Εύχομαι οι γυναίκες να ήξεραν πόσο πονά να δέχεσαι χτύπημα στους όρχεις.

 

Κάποιες φορές εύχομαι να ήξεραν οι γυναίκες πως και ένας άνδρας χρειάζεται μια ενίσχυση στην αυτοπεποίθηση του, μια στο τόσο. Όπως εκείνες.

 

Εύχομαι οι γυναίκες να ήξεραν πώς είναι να περιμένουν από εσένα να πληρώσεις στο πρώτο ραντεβού.

 

Εύχομαι οι γυναίκες να ήξεραν πόσο δύσκολο είναι να διδάσκεις τον εαυτό σου να γίνει άνδρας, αντί του να σε μεγαλώσει ένας άνδρας. Συγγνώμη που δεν είμαι αυτός που θέλετε. Ακόμα διδάσκω τον εαυτό μου να γίνει ο άνδρας που χρειάζομαι να είμαι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα