Εθισμένοι στα ψέματα

Εθισμένοι στα ψέματα

Μην εμπιστεύεστε τους Αυστραλούς. Αυτό αποδεικνύει έρευνα σύμφωνα με την οποία, ο μέσος Αυστραλός λέει το λιγότερο τρία ψέματα την ημέρα. Δείτε πότε επιλέγουν να ψεύδονται. Τι υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι

Ο κάθε Αυστραλός λέει κατά μέσο όρο τουλάχιστον τρία ψέματα την ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι άνδρες κρατούν τα πρωτεία, αφού συνήθως υπερβάλουν για τις επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα, αυξάνοντας κατά βούληση των αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχουν συνάψει ερωτικές σχέσεις.

Ακριβώς τον αντίθετο δρόμο ακολουθούν οι γυναίκες, οι οποίες υποβιβάζουν τον πραγματικό αριθμό των ανδρών με τους οποίους είχαν ερωτικές σχέσεις.

Κατά μέσο όρο, ο κάθε Αυστραλός λέει τρία ψέματα, ενώ αποδέκτες των παραμυθιών τους είναι κατά πρώτο λόγο οι σύντροφοί τους και ακολουθούν φίλοι και συνάδελφοι.

Η έρευνα κατέδειξε πως τα περισσότερα ψέματα έχουν να κάνουν με το που πραγματικά ήταν, κατά την διάρκεια της απουσίας τους και κατά πόσο έχουν φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις τους ενώ επίσης λένε ψέματα και για τη δουλειά τους, ώστε να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα για το εαυτό τους.

Το ένα τέταρτο από αυτούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι όταν συμπληρώνουν κάποια αίτηση προς αναζήτηση εργασίας, ψεύδονται για την πείρα που υποτίθεται ότι έχουν και τις ικανότητές τους.

Οι ψυχολόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι συνήθως ψεύδονται για να αποκομίσουν κάποιο όφελος.

   

SHARE:

24Media Network