Ποσείδι : Η αμμόγλωσσα - σύμβολο της Χαλκιδικής

Ποσείδι : Η αμμόγλωσσα - σύμβολο της Χαλκιδικής

Απολαύστε μια πτήση πάνω από την αμμόγλωσσα- σύμβολο της Χαλκιδικής, το Ποσείδι. Στην περιοχή διοργανώνονται ολονύκτια beach parties.

Η ιδιαίτερη μορφολογία της αμμόγλωσσας που αλλάζει συνεχώς σχήμα, επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν μπάνιο πάντα σε ήρεμα νερά.

Από τη μία πλευρά έχει κύμα, από την άλλη επικρατεί γαλήνη.

ADVERTISING

Στην περιοχή διοργανώνονται ολονύκτια beach parties και η φοιτητική κατασκήνωση που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση αποτελεί το κέντρο τους. Απολαύστε την πτήση!

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Το Ποσείδι βρίσκεται σε απόσταση 104 χιλιομέτων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 46 χιλιόμετρα από τα Νέα Μουδανιά, 19 χιλιόμετρα από τη Καλλιθέα. Τακτικά δρομολόγια με λεωφορείο εκτελεί το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με τρία δρομολόγια την ημέρα μετ' επιστροφής. Στον οικισμό και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες μικρής και μεγάλης δυναμικότητας, οργανωμένες παραλίες, χώροι εστίασης και αναψυχής.

Υπάρχουν επίσης δυο κατασκηνώσεις (κάπινγκ), μία ιδιωτική (πρώην ΕΟΤ) και μία που διαχειρίζεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Ποσείδι έχει τρεις παραλίες, εκ των οποίων οι δυο είναι οργανωμένες. Η πιο μεγάλη σε μήκος και πλάτος, αλλά και η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι η παραλία των "Αιγαιοπελαγίτικων", η οποία εκτείνεται στα δεξιά του ακρωτηρίου από τις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εώς τον οικισμό "Αιγαιοπελαγίτικα" από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Είναι αμμώδης με χαρακτηριστικά γαλάζια νερά. Η δεύτερη είναι η παραλία μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Ποσειδίου και είναι οργανωμένη από τα beach bars και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Εκτείνεται στα δεξιά έως το ακρωτήρι του Ποσειδίου.

Η τρίτη παραλία που είναι και λιγότερο γνωστή, είναι η παραλία "Μύτη", αυτή που μπορείτε να δείτε παραπάνω, μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς.

Πηγή: 

haanity

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η χερσόνησος των επωνύμων με τις ακριβότερες βίλες στην Ελλάδα

Χρυσή: Ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος στην άκρη της Ελλάδας

Μαγική Ελλάδα: Το φοινικόδασος των πειρατών με την εξωτική παραλία

SHARE:

24Media Network