Πρέπει να το δεις! Μέσα στο cockpit των Red Arrows πάνω από την Αθήνα

Πρέπει να το δεις! Μέσα στο cockpit των Red Arrows πάνω από την Αθήνα

Επίδειξη τεχνικής από τα Red Arrows στη βάση της Τανάγρας, παρουσία του Βρετανού πρέσβη (Vid)

Την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, επισκέφθηκαν ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ και ο ακόλουθος Άμυνας, Ρίτσαρντ Μπλάκγουελ, με την ευκαιρία της εν εξελίξει εκτέλεσης τμήματος της εαρινής εκπαίδευσης του σμήνους επιδείξεων "Red Arrows" στη συγκεκριμένη αεροπορική μονάδα.

Τη βρετανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο διοικητής της Πτέρυγας, σμήναρχος Αθανάσιος Γκανάς, ενώ ο Βρετανός πρέσβης πέταξε με ένα από τα 11 Hawk-T1-Aircraft των "Red Arrows" που έχουν έλθει στην Τανάγρα.

Το σμήνος επιδείξεων της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσής του στις 28 Απριλίου.

Οι REDS, όπως είναι το παρατσούκλι τους, έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για επιδείξεις, αλλά και για να προπονηθούν.

Τα RED ARROWS πετούν εδώ και μισό αιώνα και έχουν κάνει πάνω από 4.700 αεροπορικές επιδείξεις, σε περισσότερες από 56 χώρες παγκοσμίως.

Πολύ σημαντικός και ο ρόλος των τεχνικών των αεροσκαφών που συνεργάζονται άψογα με τους πιλότους και πολλές φορές πετούν κι εκείνοι από την πίσω θέση του κόκκινου αεροσκάφους, τύπου HAWK.

Οι πιλότοι των REDS πετούν μάξιμουμ τρία χρόνια με το ακροβατικό τιμ και μετά ξαναγυρίζουν στις πολεμικές μοίρες της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

SHARE: