Πρόστιμο 500 δολαρίων επειδή έκλεψε ένα κουτί ταμπόν

Πρόστιμο 500 δολαρίων επειδή έκλεψε ένα κουτί ταμπόν

Πολίτες διοργανώνουν μέσω crowdfunding εκστρατεία για να συγκεντρώσουν 1.000 δολάρια, προκειμένου να βοηθήσουν μια γυναίκα να πληρώσει "τσουχτερό" πρόστιμο. Ποιο ήταν το έγκλημά της

Μια γυναίκα από την Αυστραλία έκλεψε ένα κουτί ταμπόν, αξίας 6.75 δολάρια και της επεβλήθη πρόστιμο αξίας 500 δολαρίων. Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας με αποτέλεσμα οι Αβορίγινες της Αυστραλίας να ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία για την συγκέντρωση του χρηματικού ποσού που είναι απαραίτητο για την αποπληρωμή του προστίμου.

Η 20χρονη από την δυτική Αυστραλία συνελήφθη η από την αστυνομία, που την άφησε ελεύθερη αφού της επέβαλλε το εξωφρενικό πρόστιμο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο απ' το κοινοβούλιο της χώρας η αστυνομία μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο σε έναν κλέφτη, χωρίς να τον οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα αν το αντικείμενο που έχει κλέψει είναι μικρής αξίας.

Ωστόσο, παρόλο που η τιμή του αντικειμένου είναι πολύ μικρή το πρόστιμο είναι τσουχτερό, για αυτόν τον λόγω απλοί πολίτες αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να τα δωρίσουν στην 20χρονη. 

Η υπόθεση έλαβε τεράστιες διαστάσεις μετά τη δημοσίευση της στα ΜΜΕ. Ενώ προκύπτει ότι η νεαρή γυναίκα έκλεψε το κουτί με τα ταμπόν γιατί αδυνατούσε να το πληρώσει, με αποτέλεσμα να λάβει ένα πρόστιμο 74 φορές μεγαλύτερο από την αξία του προϊόντος.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και την στήριξη των ανήμπορων γυναικών υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου "εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" και ζητούν από την αστυνομία να τους δώσει τον καταχωρημένο αριθμό του προστίμου προκειμένου να το εξοφλήσουν άμεσα.

(Πηγή: theguardian)

SHARE:

24Media Network