Ψαράς πέφτει και κολυμπάει πάνω σε φαλαινοκαρχαρία. Επειδή μπορεί

Δείτε ένα απίστευτο βίντεο από το μέρος όπου οι άνθρωποι είναι ολίγον τι περισσότερο εξοικειωμένοι με τους καρχαρίες σε σχέση με εμάς (Vid)
- 14 Μαΐου 2015 07:49
Ό,τι δείτε παρακάτω, μην επιχειρήσετε να το κάνετε στη χώρα μας. Ναι, όντως, άκυρη η διατύπωση, γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχουν φαλαινοκαρχαρίες. Αλλά και να υπήρχαν, δεν είναι επικίνδυνοι. Πάμε στην ιστορία τώρα.
Στο παρακάτω βίντεο, πρωταγωνιστεί ένας ψαράς που είχε ανοιχτεί με το σκάφος του στη θάλασσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, απέναντι από την Παπούα Νέα Γουινέα κατά προσέγγιση, για να δώσουμε το στίγμα.
Ο Benny Sambrooks μαζί με τους συντρόφους του αλιείς καταγράφεται στα πλάνα να παρατηρεί αρχικά το τεράστιο κήτος που έκανε βόλτες γύρω από το σκάφος για αρκετή ώρα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του σε αυστραλέζικο τηλεοπτικό δίκτυο.
Χωρίς κανένα φόβο, αποφάσισε να βουτήξει, να πέσει πάνω του και να κάνει μια βόλτα που φαίνεται πως θα μείνει στην ιστορία.
Τον ρώτησαν γιατί το έκανε. “Επειδή απλά ήθελα να τον αγγίξω”, είπε. “Ήταν τέλεια”, πρόσθεσε. Όλα καλά.
Για την ιστορία, ο φαλαινοκαρχαρίας (Rhincodon typus – Ρυγχόδων) είναι ένας αργά κινούμενος καρχαρίας που τρέφεται φιλτράροντας την τροφή του και είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 12.6 μ (41 πόδια) μήκος και βάρος 21.5 τόνους.
Είναι το μόνο μέλος του γένους του, Rhincodon και της οικογένειά του, Ρινκοδοντίδες (Rhincodontidae) (που καλούταν Ρινκόδοντες (Rhinodontes) πριν από το 1984), το οποίο ομαδοποιείται στην ομοταξία Ελασμοβράχιοι στην συνομοταξία Χονδριχθύες.
Ζει στους τροπικούς και θερμούς ωκεανούς και ζει στην ανοικτή θάλασσα και μπορεί να ζήσει για περίπου 70 έτη. Το είδος θεωρείται ότι έχει εμφανιστεί περίπου πριν από 60 εκατομμύρια έτη. Παρά το μέγεθός του δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο.
Οι φαλαινοκαρχαρίες τρέφονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, με πλαγκτόν. Θεωρούνται από τη IUCN ως ευάλωτο είδος, ενώ ο αριθμός των φαλαινοκαρχαριών δεν είναι καταγεγραμμένος.