Ρίο 2016: Αντιδράσεις στο twitter για τη Βούλα Παπαχρήστου

default image

Μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Niko Ago με την αθλήτρια να κρατάει τη ναζιστική σημαία, αλλά και άλλες αναρτήσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο twitter εν όψει της συμμετοχής της Παπαχρήστου στον τελικό του Τριπλούν στο Ρίο

Έντονες αντιδράσεις και σχόλια στο twitter για τη συμμετοχή της Ελληνίδας αθλήτριας του στίβου, Βούλας Παπαχρήστου στο Ρίο, με αφορμή κυρίως τα παλαιότερα ρατσιστικά της σχόλια που της είχαν στερήσει και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Αυτή τη φορά η πρωταθλήτρια στο τριπλούν πήρε το εισιτήριο για το Ρίο της Βραζιλίας και τα ξημερώματα της Δευτέρας αγωνίζεται με αξιώσεις για μετάλλιο στον μεγάλο τελικό.

Οι αντιδράσεις όμως στο twitter για όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν η αθλήτρια, αλλά και τη σχέση που φαίνεται να είχε με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη φουντώνουν. Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που έκαναν αρνητικά σχόλια για την αθλήτρια και το ενδεχόμενο εκείνη να πάρει κάποιο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς για τη χώρα μας.

Αντίστοιχα φυσικά, δεν έλειψαν και εκείνοι που έσπευσαν να στηλιτεύσουν την επίθεση στην αθλήτρια:

Ιδιαίτερη αντίδραση όμως και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο που ανάρτησε ‘πειραγμένη’ φωτογραφία στην οποία η Βούλα Παπαχρήστου φαίνεται να κρατά πίσω της μια σημαία της ναζιστικής Γερμανίας και σχόλιο “Κερδάμε συναγωνιστές!!!”

Να θυμίσουμε για την ιστορία πως η αθλήτρια είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν τους αγώνες του Λονδίνου το 2012: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα..Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!”. Η ανάρτηση της αυτή στο twitter, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε την ολυμπιακή επιτροπή στην ανάκληση της συμμετοχής της.

Το έκανα για πλάκα και δεν το μετανιώνω, καθώς τιμωρήθηκα γι’ αυτό. Δεν είπα καν τη ρατσιστική λέξη “μαύρος”. Ήταν ένα tweet που το είχαν και άλλοι”, έλεγε η ίδια λίγες ώρες μετά την κατακραυγή. H 24χρονη αθλήτρια, όμως είχε μιλήσει τότε και για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Θυμάμαι, νομίζω, ότι δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος”, ενώ για τις φωτογραφίες που τους απεικονίζουν μαζί σημείωνε: “Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες, αλλά γράφτηκαν και πράγματα, τα οποία δεν ίσχυαν”, είπε σχετικά η Ελληνίδα αθλήτρια για τον βουλευτή, ο οποίος “εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη στη Βουλή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα