Ταξιδιωτικός χάρτης: Οι πραγματικές τοποθεσίες που γυρίστηκαν τα Star Wars

Ταξιδιωτικός χάρτης: Οι πραγματικές τοποθεσίες που γυρίστηκαν τα Star Wars

Δείτε ένα κατατοπιστικό Infographic - ταξιδιωτικό χάρτη με τα σημεία του πλανήτη στα οποία γυρίστηκαν τα Star Wars

Ας το παραδεχτούμε. Από όταν ήμασταν μικρά παιδιά, οι περισσότεροι από εμάς θέλαμε να επισκεφθούμε τον γαλαξία του Star Wars.

Το ταξίδι στο διάστημα και στον χωροχρόνο δεν είναι ακόμα εφικτό, ούτε ο διακτινισμός. Ωστόσο, οι πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες στις οποίες έχουν διεξαχθεί οι μάχες και τα επεισόδια του Star Wars, βρίσκονται φυσικά στη Γη και είναι ανοιχτές σε τουρίστες και ενδιαφερόμενους που θέλουν να τις δουν από κοντά.

Η σειρά ταινιών έχει γυριστεί σε 23 διαφορετικές τοποθεσίες, σε 4 διαφορετικές ηπείρους. Τα περισσότερα μέρη, βρίσκονται στην Τυνισία, ενώ οι αμμώδεις και οι απόκρυμνες περιοχές έχουν την τιμητική τους.

Εν τω μεταξύ,  250.000 φίλοι του κινηματογράφου, έλαβαν μέρος σε γκλαλοπ που έκανε το αμερικανικό περιοδικό Empire για τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέκτησε ο Πόλεμος των Άστρων με το εμβληματικό "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" μια ταινία που έμεινε στην ιστορία ως η καλύτερη της τριλογίας, κυρίως λόγω της αποκάλυψης ότι ο Luke Skywalker ήταν γιος του Darth Vader, δηλαδή του Anakin Skywalker.

Ο Τζορτζ Λούκας είχε την χαρά όμως να δει και δεύτερη ταινία του να κατακτά θέση στην δεκάδα με την πρώτη ταινία της πρώτης τριλογίας του Πολέμου των Άστρων "Μια Νέα Ελπίδα".

Το “Star Wars: Episode VII” , αναμένεται πάντως στις μεγάλες οθόνες στις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός του Star Wars:

Ταξιδιωτικός χάρτης: Οι πραγματικές τοποθεσίες που γυρίστηκαν τα Star Wars

 

STAR WARS Travel Guide

Infographic by Star Wars Fact File

SHARE:

24Media Network