Το αυθεντικό ‘Μαναμανά’ γεννήθηκε το 1969 στο ‘Σουσάμι άνοιξε’

Το αυθεντικό ‘Μαναμανά’ γεννήθηκε το 1969 στο ‘Σουσάμι άνοιξε’

Το κλασικό κλιπ με τον τρελάρα να τραγουδά "Μαναμανά" από το Muppet Show είναι πλέον λατρεία. Ωστόσο εμείς ανακαλύψαμε πως για πρώτη φορά το επικό μουσικό τρίο συναντήθηκε σε σκετς του "Sesame Street"

Sesame Street και Muppet Show… δύο από τις πιο κλασικές και αγαπημένες παιδικές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης που έγιναν διάσημες σε δεκάδες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ειδικά το “Σουσάμι άνοιξε” όπως ήταν ο τίτλος του πρώτου προγράμματος με κούκλες για παιδιά που έφερε η δημόσια τηλεόραση, μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά. Φαίνεται πως στον κόσμο των muppets, πολλοί χαρακτήρες και σκετς μεταπηδούσαν από τη μία εκπομπή στην άλλη.

Θυμάστε το “Μαναμανά”; Το “κολληματικό” τραγουδάκι που ξεσηκώνει και τον πιο ‘στριφνό’ τύπο; Μπορεί να έγινε διάσημο από το Muppet Show, με τον Κέρμιτ το βάτραχο να το προλογίζει όπως συνήθως, όμως το είχαμε δει (ή  μάλλον δυο γενιές πίσω το απολάμβαναν) σε ένα επεισόδιο του Sesame Street το 1969.

Ο κλασικός ροκάς, περίεργος τύπος που δεν μπορεί να τραγουδήσει τίποτα άλλο εκτός από τη μαγική λέξη ήταν κάπως διαφορετικός, ενώ και στη θέση των συνοδών του που έμοιαζαν με εξωγήινα τελετάμπις, βρίσκονταν δύο κορίτσια. Δείτε το πρώτο “Μαναμανά” έβερ.

Στο πρώτο, πρώτο επεισόδιο του Muppet Show, το σκετς επανήλθε ανανεωμένο. Έκτοτε, επανήλθε στην εκπομπή κάποιες φορές ακόμη.

ΠΗΓΗ THELAUGHINGSQUID

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα