Το Twitter, οι τουρίστες και οι γιαγιάδες-Ράμπο: Καημένε Θου Βου, έφυγες νωρίς. Αλλιώς θα σε προσλάμβανε ο Βαρουφάκης

Το Twitter, οι τουρίστες και οι γιαγιάδες-Ράμπο: Καημένε Θου Βου, έφυγες νωρίς. Αλλιώς θα σε προσλάμβανε ο Βαρουφάκης

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έστειλε το πρωί της Παρασκευής τις επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση εν όψει του Eurogroup και προκειμένου να συνεχιστεί η συμφωνία και να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Ο λόγος, στο Twitter

H μεταρρύθμιση Βαρουφάκη που προβλέπει πολίτες σε ρόλο "φορο-Ράμπο", περιλαμβάνεται στην 11σελιδη επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στη συγκρότηση "ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων" για την πάταξη της φοροδιαφυγής ΦΠΑ.

O κ. Βαρουφάκης προτείνει να προσληφθούν μη επαγγελματίες ελεγκτές, αυστηρά για μικρά χρονικά διαστήματα, σε περιστασιακή βάση, (όχι περισσότερο από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική για να επαναπροσληφθούν) για να "παριστάνουν", μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών.

Όπως τονίζει μάλιστα, θα είναι "καλωδιωμένοι", ωστόσο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους και να βεβαιώνουν παραβάσεις. Όσα καταγράφουν, θα χρησιμοποιούνται από τις αρχές ως αποδεικτικά στοιχεία για την επιβολή προστίμων.

"Προσβλέπουμε ότι θα προέλθουν από όλες κοινωνικές ομάδες, πχ φοιτητές, oικιακοί βοηθοί ακόμα και τουρίστες σε περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή", επισημαίνεται στην επιστολή.  Οι "μυστικοί" εφοριακοί θα πληρώνονται με την ώρα και θα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί, όπως σημειώνεται.

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν εύλογα σχόλια στο Twitter:

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επικαλείται τη μέθοδο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων IRS για επιστράτευση πολιτών σε ρόλο οικονομικών Ράμπο.

Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ μίλησε στα τέλη Φλεβάρη για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9, λέγοντας πως θα χρησιμοποιήσουν έξυπνες μεθόδους ελέγχου στα πρότυπα των ΗΠΑ προαναγγέλοντας ουσιαστικά  όσα πρότεινε ανάμεσα στις επτά μεταρρυθμίσεις που απέστειλε την Παρασκευήστον πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες επιστρατεύει ο Βαρουφάκης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Όταν ο Βαρουφάκης μιλούσε για τους πολίτες-Ράμπο αλά IRS πριν στείλει την επιστολή στο eurogroup

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση ονομάζει το μνημόνιο, συμβόλαιο

SHARE:

24Media Network