Τώρα οι οπαδοί της Επίπεδης Γης λένε πως δεν υπάρχει βαρύτητα

Τώρα οι οπαδοί της Επίπεδης Γης λένε πως δεν υπάρχει βαρύτητα
Flat Earth Convention UK

Πράγμα απολύτως "λογικό", αφού πιστεύουν πως η Γη είναι φλατ - Ποια είναι τα επιχειρήματά τους

Οι οπαδοί της Επίπεδης Γης πραγματοποίησαν συνέδριο στο Birmingham. Ήταν το πρώτο επίσημο Flat Earth Convention που έχει γίνει ποτέ στη Βρετανία.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο David Marsh ο οποίος διατείνεται πως με τις έρευνές του, μπορεί να καταρρίψει ακόμη και τη θεωρία του… Big Bang.

Σύμφωνα λοιπόν με την Telegraph, είπε ο ίδιος:

“Η έρευνά μου καταστρέφει την κοσμολογία του Big Bang. Βασίζεται στην ιδέα πως η βαρύτητα δεν υπάρχει και πως η μοναδική πραγματική δύναμη που υπάρχει στη φύση είναι η ηλεκτρομαγνητική”.

Προσπάθησε δε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του με μια κάμερα Nikon και ένα application. Ο Marsh πραγματοποίησε επιστημονικά “πειράματα” στον κήπο του, χρησιμοποιώντας ένα app που έχει φτιάξει ο ίδιος, με το οποίο όπως είπε, παρακολουθεί την κίνηση του φεγγαριού στον ουρανό.

Μάλιστα, ορισμένοι “Flat Earthers” ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα η Γη κινείται προς τα πάνω, και αυτό μας κρατάει “καρφωμένους” κάτω, αντί για τη βαρύτητα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως βαρύτητα υπάρχει ακόμη και στο διάστημα, ως μικροβαρύτητα. Απόδειξη ο διαστημικός σταθμός που βρίσκεται σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από τη Γη και συγκρατείται από τη βαρύτητά της.

Ο Darren Nesbit απάντησε από τη δική του μεριά, στο κρίσιμο ερώτημα που του τέθηκε: “Αν η Γη είναι επίπεδη, γιατί δεν πέφτουμε όταν φτάνουμε στην άκρη της ή δεν συναντάμε κάτι σαν τοίχωμα όταν φτάνουμε στις άκρες του πλανήτη;”.

“Μα αυτό οφείλεται στο φαινόμενο “Pac-Man Effect”, έτσι εξηγείται”, είπε ο Nesbit. “Μια λογική εξήγηση είναι ότι ο χωροχρόνος αναδιπλώνεται διαρκώς και έτσι έχουμε αυτό που καλείται φαινόμενο Pac-Man”, συνέχισε ο ίδιος.

Η θεωρία της επίπεδης Γης υπάρχει τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα και τελευταία έχει επανέλθει ως μια viral θεωρία συνωμοσίας, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα πάντως με τη NASA, η Γη πράγματι δεν είναι στρογγυλή, αλλά δεν είναι και επίπεδη. Για την ακρίβεια, μοιάζει με ελαφρώς “πατημένη” σφαίρα. Το σχήμα της καθορίζεται από την περιστροφή της στους άξονες της, η οποία δίνει μια “πίεση” και την κάνει να μοιάζει με αυτή τη “στραπατσαρισμένη” μπάλα που βλέπετε παρακάτω.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα