Τρομερό βίντεο: Ψυχαναγκαστικό ποντίκι τακτοποιεί καθημερινά έναν πάγκο εργασίας

Διαβάζεται σε 3'
Ποντίκι σε σπίτι
Ποντίκι σε σπίτι istock

Αυτό είναι το πιο “Καθαρό Ποντίκι” της Ουαλίας. Ίσως και του πλανήτη ολόκληρου. Δείτε τα απίστευτα πλάνα που κατέγραψε συνταξιούχος.

Ένα ποντίκι φροντίζει να τακτοποιεί τον πάγκο εργασίας ενός άνδρα κάθε βράδυ, επί δύο σερί μήνες. Μιλάμε για την αληθινή ζωή και όχι για σκηνή από τον αγαπημένο “Ρατατούη” της Pixar ή για κάποιο κεφάλαιο από το βιβλίο “Ο ράφτης του Γκλόστερ” της Μπεατρίξ Πότερ.

Το περιστατικό έγινε στο γραφικό Powys της Ουαλίας, όπου ο συνταξιούχος και φωτογράφος άγριας φύσης, Rodney Holbrook, παρατήρησε πως τα αντικείμενα που άφηνε “όπως να’ ναι” στον πάγκο εργασίας του, εμφανίζονταν το πρωί τοποθετημένα στη… θέση τους. Ως δια μαγίας.

Για να λύσει το “μυστήριο” λοιπόν, τοποθέτησε μια μικρή κάμερα νυχτερινής λήψης μπροστά από τον πάγκο, και “έπιασε” τον ένοχο στα πλάνα του. Έναν μικρό ποντικό δηλαδή ο οποίος μάζευε μανταλάκια για ρούχα, φελλούς, σιδερένια παξιμάδια, βίδες και μπουλόνια, και τα έβαζε σε έναν δίσκο πάνω στον πάγκο εργασίας. Έκτοτε του έδωσε δικαίως το παρατσούκλι “Welsh Tidy Mouse”.

Δείτε τα απίστευτα πλάνα στο παρακάτω βίντεο:

Μιλώντας στο BBC ο 75χρονος Ουαλός είπε χαρακτηριστικά: “Στην αρχή παρατήρησα ότι κάποια τροφή που έβγαζα για τα πουλιά κατέληγε σε κάτι παλιά παπούτσια που φύλαγα στο υπόστεγο. 99 στις 100 φορές, το ποντίκι αυτό θα τακτοποιήσει ό,τι βρει εκτός θέσης του, κατά τη διάρκεια της νύχτας”. Κατά τη γνώμη του, το ποντίκι χρησιμοποιεί τα πράγματα που μαζεύει για να κρύψει κάτω από αυτά ξηρούς καρπούς που αποθηκεύει, ενώ μερικές φορές έχει παρατηρήσει πως υπάρχουν και “συνεργοί” του.

“Πλέον δεν μπαίνω στον κόπο να τακτοποιήσω τα πράγματα που ξεχνώ, ξέρω πως το πρωί θα τα βρω μαζεμένα”, πρόσθεσε ο Holbrook, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει γίνει διασημότητα μέσα από τα media της Βρετανίας. Αστειευόμενος ακόμη, δήλωσε πως ίσως το ποντίκι να τον “λυπάται” λίγο και να τον βοηθάει εκουσίως, μιας και αναρρώνει από καρκίνο του προστάτη.

Σημείωσε δε, πως πειραματίζεται αφήνοντας και μεγαλύτερα πράγματα εκτός θέσης τους, όπως καλώδια. “Ακόμα και αυτά, τα βρήκα τοποθετημένα μέσα σε μια κατσαρόλα”, λέει στο BBC. Αναφέρει δε, πως είχε πέσει σε παρόμοια περίπτωση… ψυχαναγκαστικού (χάριν αστεϊσμού εδώ ο όρος), ή αν θέλετε υπερβολικά τακτικού τρωκτικού και το 2019, όταν ζούσε στο Μπρίστολ. Τότε είχε φτιάξει μια κάμερα με έναν φίλο του για να καταγράψουν τα δεδομένα, μέχρις ότου η ιστορία να επαναληφθεί λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Gareth Davies, επιχειρηματίας στην Ουαλία και φίλος του Holbrook, ανέφερε στη Washington Post πως τα ποντίκια είναι “μικροσκοπικοί θησαυριστές” και πως τέτοιες συμπεριφορές συνηθίζονται εκ μέρους τους. “Είναι πολύ αστεία πλάσματα. Έχουν μεγάλη περιέργεια και τους αρέσει να συσσωρεύουν φαγητό και οτιδήποτε άλλο τους κάνει εντύπωση. Είναι στη φύση τους, και αυτό τα διακρίνει από τους αρουραίους. Πρακτικά είναι οι κίσσες της οικογένειας των τρωκτικών”. Συμβουλεύοντας δε τον 75χρονο φωτογράφο, ο Davies ανέφερε πως τα ποντίκια χρειάζονται προσοχή καθώς έχουν την τάση να αναπαράγονται πάρα πολύ γρήγορα.

Στο Twitter πάντως και στα social εν γένει, πολλοί είναι εκείνοι που ονειρεύονται ένα animation με πρωταγωνιστή το συμπαθέστατο “Welsh Tidy Mouse”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα