Βίντεο: 99χρονος βετεράνος πιλότος του Β'ΠΠ πέταξε ξανά πάνω από τη Μόσχα

Βίντεο: 99χρονος βετεράνος πιλότος του Β'ΠΠ πέταξε ξανά πάνω από τη Μόσχα

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα της εικονικής πραγματικότητας ο 99χρονος βετεράνος πιλότος που συμμετείχε στη Μάχη του Στάλινγκραντ θυμήθηκε ξανά τα νιάτα του

Τη μοναδική ευκαιρία να πετάξει πάνω από τον ουρανό της Μόσχας ως μέλος του πληρώματος ενός μαχητικού MiG-29 έδωσε σε έναν 99χρονο βετεράνο πιλότο της Σοβιετικής Αεροπορίας το Ρωσικό δίκτυο RT, παραχωρώντας του γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Ο Yakov Lomko που ως πιλότος πολέμησε σε πολλές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσά του και η περίφημη και κομβική μάχη του Στάλινγκραντ το 1942, ταξίδεψε λοιπόν εικονικά πάνω από τη Μόσχα σε μια πτήση προετοιμασίας για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της επετείου της νίκης των Σοβιετικών έναντι των Ναζί.

Αν και συγκινημένος ο βετεράνος πιλότος δήλωσε πως στα χρόνια του Β'ΠΠ οι πτήσεις δεν ήταν τόσο απλές. "Οι μηχανές ήταν παγωμένες και οι πιλότοι έπρεπε να γυρνάμε τον έλικα με το χέρι και όταν ο κινητήρας έπαιρνε μπροστά όλοι έπρεπε να απομακρυνθούν γρήγορα" περιγράφει.

Για την ιστορία ο Lomko εντάχθηκε στον Κόκκινο Στρατό σε ηλικία 23 ετών το 1940 και αφού αποστρατεύτηκε εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι το 1961.

Πηγή: RT

SHARE:

24Media Network