Ξύπνησε ο Λένιν; Η φωτογραφία που έγινε viral

Ξύπνησε ο Λένιν; Η φωτογραφία που έγινε viral

Η ακριβής διαδικασία της ταρίχευσης της σορού του πρώτου ηγέτη της άλλοτε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Ένα καρέ δύο ανθρώπων που μοιάζουν με νοσοκόμοι και εισήλθαν στο Μαυσωλείο του Βλαδίμηρου Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία, έγινε viral στο διαδίκτυο.

“Ετοιμαστείτε αστοί, ο Λένιν ξύπνησε!”, γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το επίμαχο καρέ:

“Ο Λένιν έζησε, ο Λένιν ζει, ο Λένιν θα ζήσει”, γράψαν κάποιοι στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία στο Twitter, ενθυμούμενοι τους στίχους του Μαγιακόφσκι. Άλλοι σχολίασαν ότι ο κομμουνιστής ηγέτης “ποτέ δεν πέθανε πραγματικά”.

Ο Βλαδίμηρος Λένιν πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924 και η σορός του έχει ταριχευτεί. Από τότε κείτεται στο Μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία και μοιάζει σαν να “κοιμάται” μέσα στη σαρκοφάγο. Η ακριβής διαδικασία της ταρίχευσης της σορού του πρώτου ηγέτη της άλλοτε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ανά διαστήματα υποβάλλεται σε διαδικασία “συντήρησης”, κάτι που μάλλον εξηγεί την παραπάνω φωτογραφία.

 

Η απόφαση για την μόνιμη ταρίχευση της σορού του Βλαντιμίρ Λένιν δεν ελήφθη αμέσως μετά τον θάνατό του. Αρχικά, μετά την νεκροψία, ταριχεύθηκε προσωρινά, με σκοπό να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με ανοιχτό φέρετρο για τέσσερις μέρες στο κέντρο της Μόσχας.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου έκανε την κυβέρνηση να τοποθετήσει την σορό σε ένα ξύλινο μαυσωλείο που στήθηκε, προσωρινά, στο κέντρο της Κόκκινης Πλατείας. Το δριμύ ψύχος βοήθησε στην διατήρηση της σορού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέχρι να παρθεί η απόφαση για τον αν θα ταφεί ή θα υποβληθεί σε μόνιμη ταρίχευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα