Τζαμί σε παλιά βάση στο Βοτανικό

Τζαμί σε παλιά βάση στο Βοτανικό

Βρέθηκε τελικά το κτίριο το οποίο θα υποδεχθεί το τζαμί ή πιο σωστά το χώρο προσευχής για τους μουσουλμάνους, στον Ελαιώνα Αττικής. Πρόκειται για παλιά ναυτική βάση, αυτή του Βοτανικού

Κτίριο της πρώην Ναυτικής Βάσης στο Βοτανικό, στην περιοχή του Ελαιώνα, το οποίο θα ανακαινισθεί και θα μετασκευασθεί, θα λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας.

Αυτό τουλάχιστον εμπεριέχεται στην τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή και θα ενσωματωθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ρυθμίζει ενεργειακά θέματα.

Το τέμενος σχεδιάζεται ώστε να εξυπηρετεί περίπου 500 πιστούς, αλλά δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Όσο για το κόστος της ανακατασκευής των κτιριακών δομών, αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο και εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.

Τέλος, αναφέρεται πως η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους, αλλά από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα, ενώ ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης, από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα