ALEXSANDRO PALOMBO: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ, SIMPSONS

Ποιος είναι ο αιρετικός κύριος Palombo. Τι λέει στο WE του news247 για την καριέρα του, για τα σκίτσα του, για τη Marge Simpson αλλά και για τις ελληνικές επιρροές του (Pics)

Γνωστός για τα σατιρικά Simpsons illustrations του που αντλούν τις εμπνεύσεις τους από το χώρο της μόδας, ο aleXsandro Palombo “καίει” με την πένα του όλους τους celebrities με τον δικό του ακτιβιστικό και μοναδικό τρόπο.

Είναι άλλωστε ένας καλλιτέχνης που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον πλανήτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όντας αναγνωρίσιμος μέσα από τα έργα του όσο λίγοι.

Εμείς μιλήσαμε μαζί του και μας άνοιξε το πολύχρωμο και ανατρεπτικό “ατελιέ” του μυαλού του. Και μας εξήγησε γιατί αγαπάει τόσο πολύ τους Simpsons και τους ήρωες της Disney.

Fashion designer, κομίστας, καλλιτέχνης, συγγραφέας. Τι είναι πραγματικά ο  aleXsandro Palombo, τον ρωτάμε.

“Ένας παρατηρητής με περιέργεια και όρεξη, ένα άλιεν, ένας άνθρωπος που ζει σε μια απάνθρωπη κοινωνία”, λέει ο ίδιος παρουσιάζοντας τον εαυτό του. “Είμαι ένα γεράκι που κινείται γρήγορα και του αρέσει να κοιτάει μπροστά και μακριά”.

Αμάλ και Κλούνεϊ

Η σειρά “Humor Chic”

“Όπως σας είπα είμαι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που εξερευνά την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι”, λέει ο ίδιος. “Οι διάσημοι, οι celebrities είναι ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου. Η τέχνη μου όμως εστιάζει και στις κοινωνικές πτυχές των όσων ζούμε. Είμαι ακτιβιστής και αντιμετωπίζω αμφιλεγόμενα και σκληρά θέματα στην τέχνη μου. Με ενδιαφέρει η ενδοοικογενειακή βία εναντίον των γυναικών, η ανορεξία, ζητήματα που έχω αποδώσει με ήρωες της  Disney. Πρόκειται για την καλλιτεχνική μου γλώσσα, για το βασικό μου εργαλείο. Είναι ο τρόπος που σκέφτομαι και βάζω τους ανθρώπους να σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο. Οι δουλειές μου είναι ένα καθρέφτης που αντικατοπτρίζει την ζωή μέσα από την τεχνοτροπία που χρησιμοποιώ για να μιλήσω”.

Η εμμονή με τους Simpsons

Ο  aleXsandro Palombo λατρεύει να μετατρέπει τους celebrities σε Simpsons και να διακωμωδεί το Χόλιγουντ και όχι μόνο.

“Η εποχή της  showbiz στην οποία ζούμε είναι ένα show, η πολιτική ζωή είναι show και αυτή, οι τρομοκράτες ακόμα και εκείνοι δίνουν ένα show οι καθημερινοί άνθρωποι που τραβούν selfies φωτογραφίες επιδεικνύονται με τον τρόπο τους. Όλα είναι show. Και αυτή η τάση μας κατατρώει σταθερά, μας στοιχειώνει”, αναφέρει ο Palombo.

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μια “κίτρινη εκδοχή”

Τον ρωτάμε τι σημαίνει για εκείνον η αγαπημένη του  Marge Simpson.

“Είναι ένα σύμβολο της pop αισθητικής. Την αναγνωρίζουν όλοι σε μεγαλύτερο βαθμό από ορισμένους διασήμους και αστέρες της τηλεόρασης. Πρόκειται φυσικά για αποκύημα φαντασίας. Και η φαντασία μας δίνει τη δύναμη να αποδίδουμε στον ήρωα μας χαρακτηριστικά που θα ήταν αδύνατο να υπάρξουν. Η Marge είναι ένα όνειρο που μπορεί να πραγματοποιήσει τα πάντα”. 

 

Και συμπληρώνει. “Υπάρχει μια  Marge Simpson σε κάθε γυναίκα. Στην Marge Simpson μπορείς να βρεις στοιχεία των γυναικών που έχουν δύναμη, αποφασιστικότητα, κουράγιο, αγαπούν, είναι φεμινίστριες και ερωτικές”.

 

Με την πένα του είναι αυστηρός απέναντι στους διασήμους που “κεντάει”. Παρόλα αυτά, εκείνοι δείχνουν να αγαπούν την “καρτουνίστικη” εκδοχή τους.

“Όλοι οι celebrities που έχω σκιτσάρει είναι πολύ ικανοποιημένοι και χαίρονται που τους έχω συμπεριλάβει στη δουλειά μου”, αναφέρει ο aleXsandro.

Είναι όμως το έργο του “αιρετικό”; Πώς απαντά στην κριτική που έχει δεχθεί;

“Σέβομαι κάθε άποψη, μου αρέσει ακόμη κι αυτή η κριτική. Το μήνυμα έχει να κάνει με τον αποδέκτη. Είμαι καλλιτέχνης και ακτιβιστής μαζί που πιστεύει στη μάχη για το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Πιστεύω στην ελευθερία και στην ισότητα, αυτές είναι οι Αρχές μου”.

Περί έμπνευσης

“Με εμπνέει η φαντασία. Το να μπορείς να αποκόψεις ένα συνηθισμένο, αληθινό μέρος από την πραγματικότητα και να το αναβιώσεις σε ένα νέο επίπεδο φαντασίας, με μια άλλη οπτική. Χρειάζεται όμως και η γνώση και η κουλτούρα. Μεγάλωσα στο  Salento της  Apulia, στον “βαθύ” νότο της Ιταλίας. Το δεύτερο μου όνομα είναι Greco μιας και στο χωριό μου το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο. Το Salento είναι ένα παζλ από διαφορετικές κουλτούρες και έτσι γαλουχήθηκα, με ετερόκλητα στοιχεία. Η τέχνη μου αντανακλά τα χρώματα της Μεσογείου και επηρεάστηκα από τα ταξίδια μου στην Ελλάδα, στη Μάλτα και στα υπόλοιπα κράτη της Μεσογείου”.

 

Μιλώντας για τη θρησκεία.

Μία από τις “εμμονές” του  aleXsandro είναι και το ζήτημα της θρησκείας. Ποια είναι η σχέση του με την εκκλησία;

“Μου αρέσει η θρησκεία που διδάσκει την ειρήνη και τον σεβασμό προς τους άλλους. Υποστηρίζω την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ όλων των δογμάτων και των θρησκειών του πλανήτη καθώς και την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων”, απαντά ο σκιτσογράφος.

Τέλος, τον ρωτάμε σχετικά με τη διαδικασία εργασίας του. Υπάρχει αυτοσχεδιασμός στο έργο του;

“Στο στούντιο μου βασιλεύει το απόλυτο χάος. Έχω χρώματα, τραπέζια, υλικά παντού σε όλο τον χώρο. Δουλεύω με το ένστικτο και το μόνο που προετοιμάζω είναι η λίστα των ανθρώπων με τους οποίους θα ασχοληθώ. Προετοιμάζω μόνο τη λίστα με τα επόμενα “θύματα”, καταλήγει ο  aleXsandro.

Μια λίστα που σε λίγο καιρό θα εμπλουτιστεί με πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία θα βρεθεί και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας μας. Μείνετε συντονισμένοι….

Περισσότερα σκίτσα του εδώ

Από την καμπάνια του για τη Γάζα:

 

Για τον καρκίνο του μαστού:

Για το Bullying:

Κατά της ενδοοικογενειακής βίας:

Καυτηριάζοντας τον κόσμο της μόδας:

Κατά του πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών:

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα