Δάφνη Καραβοκύρη : Το κορίτσι του VICE

Δάφνη Καραβοκύρη : Το κορίτσι του VICE

Τα ρεπορτάζ του Vice επιστρέφουν κάθε Σάββατο βράδυ στην τηλεόραση του ANT1 με νέο πρόσωπο στην παρουσίαση. Την Δάφνη που στα 28 τα χρόνια της δοκιμάζει τα πρώτα βήματα της στα σκληρά ρεπορτάζ

Όταν μοιράζονταν στο γραφείο τα θέματα στο ποιος θα κάνει την συνέντευξη της νέας παρουσιάστριας του VICE τα βράδια του Σαββάτου στον ANT1 κέρδισε αυτός που μπόρεσε να πληκτρολογήσει γρηγορότερα “Δάφνη Καραβοκύρη” και είδε φωτογραφία της στο google. H Δάφνη είναι εντυπωσιακή στις φωτογραφίες και ένα εντυπωσιακά γλυκό και άνετο κορίτσι όταν την γνωρίζεις από κοντά.

Μην έχοντας γνώση για το τελευταίο, και θέλοντας να σπάσω τον πάγο την ρώτησα εάν της κάνουν πλάκα για το όνομα της. “Όπου σταθώ και όπου βρεθώ μου τραγουδούν 'κόρη καραβοκύρη”, οι καινούργιοι τουλάχιστον, γιατί οι παλιοί φίλοι ξέρουν ότι και πέραση δεν έχει και ότι περισσότερο με εκνευρίζει παρά με κολακεύει.
Το VICE είναι ένα παγκόσμιο μιντιακό φαινόμενο που έχει κατακτήσει το νεανικό κοινό του πλανήτη. Τα βραβευμένα ρεπορτάζ του VICE βγαίνουν από τα γραφεία του σε 30 και πλέον χώρες.
Ετσι η Δάφνη, με καταγωγή από δυο ηπείρους ταίριαξε απόλυτα στο μέσο. Από την Βραζιλιάνα μαμά πήρε την ομορφιά και την μεθοδολογία της σκέψης και από τον Έλληνα πατέρα την αγάπη για τα ταξίδια και την διαχείριση καταστάσεων. Μετά και τις σπουδές Φιλοσοφία και Πολιτισμικές Επιστήμες στην Αγγλία η ομορφιά βρίσκει στην ζυγαριά ένα κοφτερό μυαλό και έρχεται να ισορροπήσει.
Κάπως έτσι ξεκίνησε με διάφορες ευκαιριακές δουλειές και κάποια στιγμή που έμεινε άνεργη πήρε την απόφαση να στείλει 300 βιογραφικά παντού και η θετική απάντηση ήρθε από τα δορυφορικά κανάλια του ΑNT1. Ξεκινώντας από τη γραμματειακή υποστήριξη κατέληξε να ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και τη δημοσιογραφία.

Δάφνη Καραβοκύρη : Το κορίτσι του VICE

Η έλευση του Vice στον όμιλο του Ant1, την βρήκε να περνάει την πόρτα του, αρχικά από περιέργεια για το τι είναι αυτό το νέο μέσο, και σύντομα για το διαφορετικό και αντισυμβατικό που πρεσβεύει το διεθνές media. “Το πρώτο ρεπορτάζ που μου έδωσαν ήταν για τους πλαστικούς χειρούργους στην Αθήνα. Μου άρεσε όλη αυτή η διαδικασία: τα τηλέφωνα, η έρευνα, τα ραντεβού. Λίγο μετά πέρασα σε δύο παραγωγές του Vice που θα παρουσιάζονταν από το Netwix, το web tv του Ant1”.
Η πρώτη αφορούσε την σειρά “Rise Up”, μία σειρά 10 εκπομπών για ανθρώπους που καταβάλουν δημόσιο χώρο για μία δραστηριότητα τους. Στην σειρά αυτή η οποία έτυχε σημαντικής αποδοχής παρουσιάστηκαν θέματα όπως «Οι Γυμνοί της Θεσσαλονίκης», μία πρωτοποριακή οικο-κοινότητα στην Εύβοια αλλά και την κοινότητα του BDSM στην Ελλάδα. Η επόμενη είναι η πρώτη ελληνική ιντερνετική LGBTQ (Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender- Queer) σειρά μίνι ντοκιμαντέρ, που έρχεται αντιμέτωπη με ζητήματα που μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αγγίξει στην Ελλάδα.
“Τρομερή σειρά! Για εμένα ήταν μεγάλο σχολείο” αναφέρει η 28χρόνη σήμερα Δάφνη. “Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και να μάθουμε τις ιστορίες τους χωρίς να τους κρίνουμε ή να εξετάζουμε το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είσαι γκέι ή στρέιτ ή αμφισεξουαλικός ή τρανς άτομο ή οτιδήποτε. Σε όλο τον κόσμο έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα».

Δάφνη Καραβοκύρη : Το κορίτσι του VICE

«Δεν μπορείς να αποστασιοποιηθείς από τις ιστορίες των ανθρώπων που σου εξομολογούνται. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα τους πεις κάτι και στο τέλος θα πω 'α ωραία το βγάλαμε το θέμα'. Θα το πάρω σπίτι μου, με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους έχω κρατήσει σχέσεις έως και σήμερα. Δύο ιστορίες με συγκίνησαν περισσότερο. Η μία έχει να κάνει με τη ζωή μίας τρανς γυναίκας στην ελληνική επαρχία και συγκεκριμένα στη Δράμα. Η δεύτερη αφορά στον Μιχάλ, ένα γκέι αγόρι από το Μαρόκο που ήρθε στην Ελλάδα για να ζήσει τη ζωή του πιο ελεύθερα από ότι στη χώρα του. Μπήκα στο σπίτι όπου έμενε μαζί με άλλους μετανάστες και όταν πήγα στο δωμάτιο του είδα αίματα στους τοίχους. Τι είχε γίνει; Κάποιοι είχαν μπει μέσα και ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τους συγκατοίκους του και έφυγαν ανενόχλητοι”.

Έχοντας προσθέσει στο ενεργητικό της δύο ακόμη ντοκιμαντέρ, το πρώτο για τις παράξενες διακοπές των Ρώσων στη Χαλκιδική που κάνουν αρχαιοελληνικούς γάμους σε αντίγραφο του Παρθενώνα και για το κυνήγι αγριογούρουνου στην Ξάνθη η Δάφνη θα παρουσιάζει στον Ant1 κάθε Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ VICE.

Δάφνη Καραβοκύρη : Το κορίτσι του VICE

“Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν δυο ή τρία από τα καλύτερα και βραβευμένα ντοκιμαντέρ που έχουν δημοσιευτεί στο  VICE.COM  τα οποία είτε έχει δημιουργήσει η ομάδα παραγωγής του ελληνικού γραφείου, είτε έχει γίνει σε κάποιο από τα 35 γραφεία τουVICE στο εξωτερικό. Τα ντοκιμαντέρ αυτά έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια views παγκοσμίως διότι δεν χειραγωγούν συναισθηματικά τον θεατή ούτε του επιβάλουν μία συγκεκριμένη άποψη. Καταγράφουμε ιστορίες που μας ενδιαφέρουν, για τις οποίες αδιαφορούν συνήθως τα υπόλοιπα Μέσα, και δίνουμε στον θεατή όλα τα εφόδια ώστε να διαμορφώσει τη δική του άποψη για το θέμα”.

- O 2os κύκλος του VICE κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 25 Απριλίου στην τηλεόραση του ANT1 στις 00.30

SHARE: