Πρώτη φορά πατέρας; Η διάθεση για σεξ εξαφανίζεται

Πρώτη φορά πατέρας; Η διάθεση για σεξ εξαφανίζεται

Μετά την γέννηση του παιδιού, το επίπεδο της τεστοστερόνης στους άνδρες πέφτει. Διαβάστε αναλυτικά τι συμβαίνει στον οργανισμό τους

Μάλλον δεν χρειαζόταν επιστημονική έρευνα για το προφανές. Οταν οι άνδρες γίνονται για πρώτη φορά πατεράδες, η διάθεση για ερωτική συνέρευση με την γυναίκα τους υποχωρεί. Μια πρόσφατη μελέτη με δείγμα 400 ανδρών που έγινε στην Ασία, αποδεικνύει ότι μετά την γέννηση του παιδιού, το επίπεδο της τεστοστερόνης στους άνδρες πέφτει.

Και όσο πιο χαμηλό είναι, τόσο λιγότερη όρεξη έχουν για σεξ. Αυτό δεν ισχύει βέβαια μόνο για εκείνους αλλά κυρίως για τις μητέρες που αφοσιώνονται στην ανατροφή του βρέφους.

Η τεστοστερόνη κάνει συχνά τους άνδρες να αισθάνονται κυνηγοί που αναζητούν θήραμα. Συνεπώς, όταν παίρνουν την απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια αλλάζει όλη τους η συμπεριφορά και η ψυχολογία. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου που γίνονται πατέρες χωρίς να το γνωρίζουν, δεν έχουν αντίστοιχες αλλαγές στο επίπεδο της τεστοστερόνης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι στοργικοί άνδρες που ασχολούνται με την οικογένεια και τα παιδιά τους, χάνουν διαπαντός την διάθεσή τους για συνεύρεση. Συνήθως τα χαμηλά επίπεδα διαρκούν περίπου ένα έτος. Άλλη μια ορμόνη στο ανδρικό σώμα που υπόκειται σε αλλαγές με την πατρότητα είναι η προλακτίνη, η οποία βοηθά τις γυναίκες στον θηλασμό.

SHARE:

24Media Network