SUMMER IS COMING! ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ KING’S LANDING

Εξερεύνηση της πρωτεύουσας των Επτά Βασιλείων ή μέσα σε ένα πλοίο γεμάτο ζόμπι από το The Walking Dead; Πάνω από 700 θεματικές κρουαζιέρες έχουν προγραμματιστεί για φέτος στο όλον τον κόσμο και οι περισσότερες έχουν ήδη ξεπουλήσει

Φανταστείτε ότι είστε μέσα στο πλοίο που μετέφερε τη Νταινέρυς Ταργκάρυεν και τον στρατό της. Μπορεί να μην την βλέπετε, αλλά νιώθετε πως είναι εκεί. Το πλοίο, όμως, έχει άλλη πορεία. Πλησιάζει επικίνδυνα το King’s Landing, την πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, ειδικά την στιγμή που αποβιβάζεστε στο λιμάνι στην ανατολική ακτή του Westeros. Τα τείχη επανδρωμένα από την Φρουρά της Πόλης, τους Χρυσούς Μανδύες, και εσείς περπατάτε, στην αρχή διστακτικά αλλά μετά με γρήγορα βήματα στην έδρα του Σιδερένιου Θρόνου, εξερευνώντας ως ένας άλλος Λάννιστερ ή ως μια Σάνσα Σταρκ, τα κρυφά δρομάκια του King’s Landing. Ή της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Ντουμπρόβνικ αποτελεί την επίσημη τοποθεσία γυρισμάτων της διάσημης, βραβευμένης σειράς του καναλιού  HBO “Game of Thrones” και ταυτόχρονα τον βασικό προορισμό της θεματικής κρουαζιέρας που είναι αφιερωμένη στην σειρά.

 

Οι κροατικές εταιρείες Navicula και Fortuna Navis αποφάσισαν να φτιάξουν ένα αντίγραφο του παραδοσιακού πλοίου του 16ου αιώνα “Karaka”, του μεγαλύτερου της εποχής του, με μοναδικό στόχο την προσφορά μια άλλης τουριστικής εμπειρίας. Σαφώς και η σειρά “Game of Thrones” ήταν εκείνη που απογείωσε το σχέδιο και το όραμα των δύο συγκεκριμένων εταιρειών. Το Karaka είναι ένα πλοίο πέντε αστέρων με σύγχρονο εξοπλισμό εντός του και με ένα πρόγραμμα ιδιαιτέρως δελεαστικό για τους φανατικούς θαυμαστές του “Game of Thrones”  που περιμένουν εναγωνίως την έναρξη του έκτου κύκλου και αγωνιούν για το αν θα υπάρχει ή όχι Τζον Σνόου.

 

“Ελάτε μαζί μας στο πλοίο Karaka που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της σειράς ‘Game of Thrones’ και κάντε κρουαζιέρα γύρω από το όμορφο Ντουμπρόβνικ. Χαλαρώστε ενώ απολαμβάνετε την θέα του King’s Landing από την θάλασσα και βγάλτε μοναδικές φωτογραφίες με κουστούμια πάνω στο πλοίο αλλά και στον Σιδηρούν Θρόνο για να θυμάστε την επίσκεψη στο μαγικό Westeros. Περπατήστε στην Παλιά Πόλη με συνοδεία ξεναγού, ανακαλύψτε τα μέρη που γυρίστηκε η σειρά και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους χαρακτήρες και γεγονότα στα παρασκήνια” τονίζεται στην σχετική ιστοσελίδα που είναι αλήθεια πως αφήνουν λίγους αδιάφορους. Κρουαζιέρες με θέμα το “Game of Thrones” πραγματοποιούνται, όμως, και στην Ιρλανδία και πάλι σε τοποθεσίες γυρισμάτων.

 

Για όλα τα γούστα

Μέχρι πρόσφατα οι κρουαζιέρες θεωρούνταν βασική και αγαπημένη επιλογή των μεγαλύτερων σε ηλικία τουριστών. Εδώ και πέντε χρόνια, ωστόσο, η φαεινή ιδέα των “θεματικών κρουαζιέρων” κατάφερε να προσελκύσει το νεαρότερο κοινό και αποτελεί ήδη μια βιομηχανία με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ. Οι μουσικές κρουαζιέρες, για παράδειγμα, είναι από τις πιο δημοφιλείς, ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με πρώτη και καλύτερη εκείνη των KISS. Κάθε φθινόπωρο το ροκ συγκρότημα KISS οργανώνει κρουαζιέρα μιας εβδομάδας στην Καραϊβική για 2.300 θαυμαστές του. Θαυμαστές φθάνουν από όλο τον κόσμο στο Μαϊάμι από όπου ξεκινά το ταξίδι με πάρτι και ροκ εν ρολ όλη την ημέρα. Το συγκρότημα οργανώνει δύο σόου πάνω στο σκάφος του, Το Norwegian Pearl, το οποίο έχει 13 μπαρ, 12 εστιατόρια, μια πισίνα, ένα γυμναστήριο, σπα, καζίνο, θέατρο και, φυσικά, μια σάλα τατουάζ για όσους επιθυμούν να έχουν πάνω τους για πάντα το σύμβολο του αγαπημένου τους συγκροτήματος.

© Michel Verdure

© NCL Unlimited Usage

 

Αλλά τα θέματα δεν εξαντλούνται μόνον στην μουσική. Οι θεματικές κρουαζιέρες αφιερωμένες σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές είναι το πιο πρόσφατο “κόλλημα” και εκτός από το “Game of Thrones” υπάρχει και κρουαζιέρα με θέμα τον Χάρι Πότερ ή τα ζόμπι. Όσον αφορά την τελευταία, πρόκειται για κρουαζιέρα που και αυτή ξεκινά από το Μαΐάμι και είναι γύρω από την επίσης διάσημη τηλεοπτική σειρά “The Walking Dead”.

Will Byington Photography

Will Byington Photography

 

Το φετινό της πρόγραμμα ανέφερε πως πάνω το πλοίο θα ήταν τουλάχιστον εννέα ηθοποιοί της σειράς – μεταξύ αυτών και ο Νόρμαν Ρίντους με την Δανάη Γκουρίρα- ενώ μακιγιέρ αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν τους επιβάτες σε ζωντανούς-νεκρούς. Τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ για το πρώτο ταξίδι που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και δεδομένης της ζήτησης, σύντομα θα οργανωθεί και νέο.

Χωρίς ρούχα με αφετηρία την Αθήνα

Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν, όμως, και στην κρουαζιέρα των γυμνιστών. Ένα άλλο αγαπημένο, όπως φαίνεται, θέμα. Μάλιστα, η κρουαζιέρα που οργάνωσε η εταιρία Bare Necessities για το φετινό καλοκαίρι υπό τον τίτλο “The Golden Horn Tour” (“Η Κρουαζιέρα του Κεράτιου Κόλπου”), με αφετηρία την Αθήνα, περνώντας από τα νησιά της Μυκόνου, της Σκύρου, της Λήμνου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και του Πόρου, φθάνοντας στον Βόσπορο και περιλαμβάνοντας και μέρη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ξεπούλησε τόσο γρήγορα που αποφασίστηκε να οργανωθεί και μια δεύτερη αντίστοιχη, από τις 14 έως τις 28 Μαΐου. Η Bare Necessities, η οποία λέει πως είναι η μόνη εταιρία αληθινών κρουαζιέρων γυμνισμού, επιτρέπει στους επιβάτες της να επιλέξουν εκείνοι αν θέλουν να φορούν ρούχα ή όχι στο πλοίο, με εξαίρεση τους χώρους των εστιατορίων όπου εκεί η ένδυση είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με τον Χάουαρντ Μόουζες, ιδρυτή και πρόεδρο της ταξιδιωτικής εταιρείας Cruise & Vacation Authority, για φέτος έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 700 θεματικές κρουαζιέρες σε όλον τον κόσμο. Δίχως αμφιβολία, το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακό αν το συγκρίνει κανείς με τα μεγέθη πριν μια δεκαετία και στους παραδοσιακούς παίκτες αυτής της αγοράς έχουν προστεθεί πολλοί νέοι με ευφάνταστες ιδέες και θέματα. Η Disney, για παράδειγμα, είναι από τις πρώτες εταιρείες που μπήκαν στις θεματικές κρουαζιέρες και από τα αγαπημένα της θέματα είναι, φυσικά, ο Πόλεμος των Άστρων όπου οι επιβάτες συναντούν το πλοίο τους ηθοποιούς και ντύνονται Τζεντάι ή πριγκίπισσα Λέια.  Η Amawaterways  ανήκει στους νεότερους δυναμικούς παίκτες και από τις πιο δημοφιλείς κρουαζιέρες της είναι εκείνες στον Δούναβη για τους λάτρεις του κρασιού και της μπύρας. 

Υπάρχουν, επίσης, κρουαζιέρες για όσους αγαπούν τις γάτες αλλά χωρίς τα κατοικίδιά τους μαζί, κρουαζιέρες μόνο για βελονάκι, κέντημα και κατασκευή κοσμημάτων, κρουαζιέρες για γιόγκι και διαλογισμό, κρουαζιέρες για τζογαδόρους, αλλά και πολιτικές κρουαζιέρες. Τον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί μία κρουαζιέρα στον Δούναβη με θέμα το συνταγματικό δικαίωμα στην οπλοκατοχή με βασικούς ομιλητές Αμερικανούς γερουσιαστές, όπως ο Ρεπουμπλικάνος Νιουιτ Γκίνγκριχ. Άραγε οι επιβάτες θα είναι ελεύθεροι να έχουν και τα όπλα τους μαζί;

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα