Αριστοτέλους: Επιμένει στη μη παράταση εργασίας των επικουρικών γιατρών εφόσον λήγει η σύμβασή τους

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών, έξω από το υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα προς το να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.
Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών, έξω από το υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα προς το να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. EUROKINISSI

Για λήξη συμβάσεων και όχι για απολύσεις εξακολουθεί να κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα των επικουρικών γιατρών

Τη Δευτέρα Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιώντας στάση εργασίας συνάντησαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με βασικό αίτημα να παραταθεί η σύμβαση των επικουρικών γιατρών που η λήξη της είχε ορισθεί στις 30/9. Το υπουργείο υγείας επιμένει ότι πρόκειται για λήξη συμβάσεως εργασίας ορισμένου χρόνου και ξεκαθαρίζει:

Οι συγκεκριμένες θέσεις θα καλύπτονται από γιατρούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα προκύψει κανένα κενό στα νοσοκομεία και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους νέους γιατρούς να εργαστούν και να περιοριστεί η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.

 Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων λήγουν αυτό το διάστημα οι συμβάσεις, τους δίνεται η ευκαιρία με την αυξημένη μοριοδότηση που έχουν λόγω της προϋπηρεσίας τους, να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ αναφέρει η Αριστοτέλους και υπενθυμίζει, ότι ήδη έχει προκηρυχθεί η πρώτη δέσμη μόνιμων προσλήψεων για 760 γιατρούς και προωθείται άλλη μια- η οποία είναι στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΠΥΣ-  και αφορά 2.000 μόνιμους γιατρούς.

Σήμερα, υπηρετούν στα νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας- δομές ΠΕΔΥ 1464 επικουρικοί γιατροί. Από αυτούς οι 876 που η θητεία τους έληγε στις 30/9/2016 δύνανται να πάρουν παράταση ενός έτους. Υπάρχουν 301 επικουρικοί γιατροί, που η θητεία τους λήγει μέσα στο 2016 (μετά τις 30/9/2016) οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν παράταση επειδή υπάρχουν στη λίστα των ΥΠΕ διαθέσιμοι γιατροί να καλύψουν τις ανάγκες των δημόσιων δομών. Μπορούν όμως να ανανεώσουν τη θητεία τους αν δεν υπάρχει γιατρός στη λίστα ή αν οι υπάρχοντες γιατροί αρνηθούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν, τέλος, 287 επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν το 2016 που η θητεία τους υπερβαίνει το ένα έτος και λήγει τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Είναι πολύ σημαντικό υπογραμμίζει το υπουργείο, ότι με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των  επικουρικών και την αποκέντρωση στις ΥΠΕ επιταχύνθηκε πολύ η διαδικασία (από 5-6 μήνες σε λίγες μέρες). Παράλληλα, αυξήθηκε η θητεία από 1 χρόνο στα 2 χρόνια για την περιφέρεια όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά και στα 3 χρόνια στα πιο «ευαίσθητα» τμήματα (ΜΕΘ, ΤΕΠ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, ογκολογικά και ψυχιατρικά τμήματα, ΕΚΑΒ) των νοσοκομείων όλης της χώρας.  Επιπλέον υπήρξε σημαντική ενίσχυση του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2016 (86 εκ. ευρώ), αυξήθηκε ο αριθμός των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας και αντιμετωπίστηκαν οι πιο επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Αυτές είναι οι 3 συμβουλές για γερή καρδιά
Ελέγξτε το ζάχαρο με βρώμη για βραδινό!
SHARE:

24Media Network