Be-Live: To όνειρο υπογόνιμων ζευγαριών να γίνουν γονείς γίνεται πραγματικότητα

Be-Live: To όνειρο υπογόνιμων ζευγαριών να γίνουν γονείς γίνεται πραγματικότητα

Επιθυμία του νέου φορέα είναι η πρωτοβουλία να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας.

To όνειρο υπογόνιμων ζευγαριών να γίνουν γονείς, φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα ένας ολοκαίνουργιος φορέας, η Be-Live.

Τα σχέδια του νέου φορέα ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε Συνέντευξη Τύπου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα.

«Επιθυμία μας είναι η πρωτοβουλία της Be-live να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας. Ευχόμαστε στην πορεία να βρούμε πρόθυμους αρωγούς και υποστηρικτές που θα πιστέψουν και θα αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της Be-Live Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης ανέφεραν χαρακτηριστικά.  

Μέσω της «Be-Live» υπογόνιμα ζευγάρια με οικονομική δυσχέρεια θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τη δική τους οικογένεια! Ο φορέας δημιουργήθηκε για να βοηθήσει ζευγάρια τα οποία που χρειάζονται ιατρική βοήθεια προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες για την εξωσωματική γονιμοποίηση!

 

“Τα υπογόνιμα ζευγάρια μπορούν να μας βρουν φυσικά μέσα από την ιστοσελίδα μας www.be-live.gr. Εκεί θα βρουν και όλες τις πληροφορίες τόσο για τα κοινωνικά, τα οικονομικά, αλλά και τα κριτήρια υπογονιμότητας που θέτουμε”, αναφέρει στο news247 ο Χάρης Χηνιάδης.

“Ήδη πολλά ζευγάρια μας έχουνε πλησιάσει είτε με mail είτε στα προσωπικά μας τηλέφωνα είτε μέσω γνωστών. Όμως έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η διαδικασία επιλογής και θεραπείας των υπογόνιμων ζευγαριών να είναι πραγματικά αδιάβλητη, γιατί θέλουμε λειτουργία της Be-Live να είναι κρυστάλλινη και να μην αφήνει καμιά σκιά.

Κατά συνέπεια στα πλαίσια της απόφασης του διοικητικού μας συμβουλίου δεχόμαστε αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά στο site μας έτσι ώστε ναι μεν να αποφεύγουμε την γραφειοκρατία αλλά ταυτόχρονα όλες οι αιτήσεις μας να κρίνονται από δύο επιτροπές. Η πρώτη θα διερευνά αν πληρούνται τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν τεθεί και η δεύτερη, η οποία είναι και η ιατρική επιτροπή, για το αν ένα ζευγάρι μπορεί και με ποιο τρόπο να προχωρήσει σε θεραπεία με εξωσωματική γονιμοποίηση. Μάλιστα, στις 20 Μαρτίου ανοίγει πλατφόρμα υποδοχής edition στο site μας και από εκείνη την ημέρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, η οποία θα κρίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, εξηγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η be-Live προσφέρει:

– υποστήριξη των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση) στους οικονομικά ασθενέστερους

– δράση για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας με περισσότερες γεννήσεις και λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα ή και να ενταχθείτε στο πρόγραμμα της Be-Live μπορεί να το κάνετε  μόνο ηλεκτρονικά, μέσω αίτησης στην ιστοσελίδα του Be-Live.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ζευγάρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εφόσον πληρούν τα οικονομικά και ιατρικά κριτήρια.

Όλες οι αιτήσεις αξιολογούνται με διαφάνεια από την επιστημονική επιτροπή του σωματείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα