Χωρίς συντονιστή το τμήμα μεταμόσχευσης μυελού οστών στον Ευαγγελισμό

Χωρίς συντονιστή το τμήμα μεταμόσχευσης μυελού οστών στον Ευαγγελισμό

Κενή η θέση του συντονιστή μεταμόσχευσης μυελού των οστών, με το υπουργείο να υπόσχεται, ότι θα την καλύψει μετά τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Σοβαρή δυσλειτουργία στο τμήμα μεταμοσχεύσεων στον Ευαγγελισμό μετά την αποχώρηση από το τμήμα της μοναδικής συντονίστριας μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Η θέση αυτή τη στιγμή είναι κενή και το υπουργείο υπόσχεται ότι θα την καλύψει μετά το διορισμό γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Να σημειωθεί ότι ο Ευαγγελισμός είναι από τα λίγα νοσοκομεία στα οποία γίνονται μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών σε ποσοστά που φτάνουν στο 40% έως 50% των ενηλίκων ασθενών στην Ελλάδα.

Το 70% μάλιστα των μεταμοσχεύσεων που διενεργούνται δεν προέρχεται από δότες συγγενείς, λόγω μη συμβατότητας. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντική η αναζήτηση μη συγγενών,  που αποτελεί και τη βασικότερη ενασχόληση του συντονιστή μεταμόσχευσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μυελού των οστών προέρχεται σε ποσοστό 70% από άλλα νοσοκομεία και σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να υπάρχουν δύο συντονιστές μεταμόσχευσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση κάθε μονάδας

Η ΕΙΝΑΠ θεωρώντας ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα, να μένουν κενές θέσεις σε τόσο ευαίσθητο τομέα και να δίνεται υπόσχεση ότι θα καλυφθεί η ανάγκη αυτή με συμβασιούχο, καλεί το υπουργείο Υγείας να λύσει αμεσότατα το πρόβλημα με δύο μόνιμους συντονιστές μεταμοσχεύσεων, για να εξακολουθούν να γίνονται απρόσκοπτα οι περισσότερες από 75 μεταμοσχεύσεις μυελού το χρόνο στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και μάλιστα σε έναν πληθυσμό νεανικό, που στην πλειοψηφία του είναι από 20 έως 40 χρονών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Διαψεύδει η Αριστοτέλους το “λουκέτο” στο νοσοκομείο Αμαλιάδας
Τι ακριβώς είναι ο γλυκαιμικός δείκτης;
SHARE:

24Media Network