Διφθερίτιδα: Το “Αγλαΐα Κυριακού” επιβεβαιώνει επίσημα το κρούσμα

Διφθερίτιδα: Το “Αγλαΐα Κυριακού” επιβεβαιώνει επίσημα το κρούσμα
Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Aglaiakyriakou.gr

Ως πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου παιδιού το νοσοκομείο αναφέρει λοίμωξη του αναπνευστικού και αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Με μια λιτή ανακοίνωση το νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” αναφέρει ότι ο οχτάχρονος που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων έφερε το μικρόβιο της διφθερίτιδας, όμως αποφεύγει να αποδώσει την αιτία του θανάτου σε αυτό.

Ειδικότερα αναφέρει ότι στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να αποδοθεί στο μικρόβιο η εκδήλωση των παραπάνω αιτιών θανάτου και το αν ο θάνατος προήλθε από επιπλοκή της διφθερίτιδας.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα