Εγκρίθηκε φάρμακο 2 εκατ. δολαρίων – Ποια ασθένεια θεραπεύει

Εγκρίθηκε φάρμακο 2 εκατ. δολαρίων – Ποια ασθένεια θεραπεύει
Το φάρμακο που κοστίζει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια Novartis

"Πράσινο φως" από τις αμερικανικές αρχές στο πιο ακριβό φάρμακο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, η τιμή του οποίου φτάνει το εξωπραγματικό ποσό των 2,125 εκατ. δολαρίων.

Το πιο ακριβό φάρμακο που έχει ποτέ κυκλοφορήσει ενέκριναν οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ, με την τιμή του να ξεπερνάει τα 2 εκατ. δολάρια. Πιο συγκεκριμένα κοστίζει 2,125 εκατ. δολάρια και αφορά μια διαταραχή που καταστρέφει τον έλεγχο των μυών των μωρών, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους ασθενείς της μέσα σε λίγα χρόνια.

Η γονιδιακή θεραπεία, που αναπτύχθηκε από τη Novartis, αντιμετωπίζει μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται νωτιαία μυική ατροφία, η οποία “χτυπά” περίπου 400 μωρά που γεννιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Το φάρμακο ονομάζεται Zolgensma και μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά κάτω των 2 ετών τα οποία είναι επιβεβαιωμένο ότι έχουν κάποιον από τους τέσσερις τύπου της νόσου.

Η θεραπεία γίνεται με μια και μοναδική έγχυση, που διαρκεί μία ώρα ενώ το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι οικογένειες των ασθενών ποικίλλει ανάλογα με την ασφαλιστική κάλυψη που έχουν.

Όπως έδειξαν τα τεστ, τα μωρά που πήραν το εν λόγω φάρμακο σταμάτησαν μετά από έξι μήνες να χάνουν τον έλεγχο των μυών, ωστόσο δεν αντιστράφηκαν οι βλάβες που είχαν ήδη υποστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version