Εκλογές στον ΙΣΑ 12-13 Οκτωβρίου

Εκλογές στον ΙΣΑ 12-13 Οκτωβρίου

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2014. Μία ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τους ιατρούς της Αθήνας, την κοινωνία και το κράτος επιδιώκει να χτίσει η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ-ΙΣΑ). Στόχος της νέας διακομματικής ιατρικής παράταξης είναι μια συνεκτική κοινότητα αλληλεγγύης ενάντια στο λαϊκισμό, την ακόρεστη δίψα κάποιων για προσωπική προβολή, τη χρήση του ΙΣΑ ως εργαλείο προσωπικών φιλοδοξιών και τα κατεστημένα συμφέροντα, με αποκλειστικό γνώμονα το νόμο, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, και την αλληλεγγύη.

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΝΙΚΙ-ΙΣΑ) είναι η νέα ανεξάρτητη, διακομματική, σύγχρονη ιατρική παράταξη της οποίας ηγείται ο Γιώργος Ελευθερίου, αγγειοχειρουργός. Σκοπός της είναι να ενώσει το σύνολο των ιατρών στη βάση μίας ΝΕΑΣ τίμιας συμφωνίας μεταξύ ιατρών και κοινωνίας με σύγχρονο πολιτικό λόγο, με ξεκάθαρες θέσεις, με αποκλειστικό μέλημα τα επαγγελματικά και επιστημονικά προβλήματα των ιατρών, με βασική αναφορά στους μάχιμους ιατρούς, νέους και παλαιότερους, που προσπαθούν για την επαγγελματική και επιστημονική τους επιβίωση!

Στη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα θέματα των ιατρών και του συστήματος υγείας βάζοντας τέλος στην προσχηματική κοινωνική δράση, συμμετέχοντας επί της ουσίας στην ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας, μακριά από επικοινωνιακές πιρουέτες και τηλεοπτικούς φακούς.

Τα τελευταία χρόνια οι ιατροί βιώνουμε καθημερινά τη βαθιά απαξίωση του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας που έχει μετατραπεί σε μηχανισμός προσωπικής προβολής χωρίς ποτέ να καταφέρει να υπηρετήσει τον στόχο του ως θεματοφύλακας του ιατρικού λειτουργήματος. Γι’ αυτό η ανανέωση, η χάραξη νέας πορείας είναι ΑΝΑΓΚΗ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το οριστικά απερχόμενο προεδρείο δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τους ιατρούς, έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι είναι ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση και να δώσει λύσεις καθώς έχει χαθεί μέσα στα πολλαπλά αξιώματα που κατέχει.

Οι ιατροί θέλουμε να διασφαλίσουμε επιτέλους, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, να σταματήσει η πορεία απαξίωσης, υποβάθμισης και διαπόμπευσης εξαιτίας της ανεπάρκειας και των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ μεθόδων διεκδίκησης της ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ηγεσίας καθώς μέσα σε μόλις μια τριετία απωλέσθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών.

Στη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ φιλοδοξία μας είναι να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την πλειοψηφία των ιατρών που εδώ και έτη παραμένει σιωπηλή, να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων ιατρών, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον για όλους μας, να στηρίξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσουμε την αξία της ιατρικής εργασίας, να ξανακερδίσουμε τη θέση μας στην κοινωνία των πολιτών και την εκτίμηση που αξίζει σε επιστήμονες, να διασφαλίσουμε –επιτέλους– τα επαγγελματικά μας δικαιώματα αναγνωρίζοντας συγχρόνως τις πολλές παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος που τόσο κόστισαν σε όλους μας.

Η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ μπορεί να δώσει λύσεις

Η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ μπορεί να σταματήσει την πορεία απαξίωσης, υποβάθμισης και διαπόμπευσης των ιατρών. Είναι η παράταξη που στηρίζει τους νέους ιατρούς και διεκδικεί την απόλυτα αναγκαία ανανέωση του ΙΣΑ με την υιοθέτηση ποσόστωσης νέων ιατρών στο ΔΣ και θέσπιση μέχρι 2 θητειών για τη θέση του Προέδρου του ΙΣΑ.

SHARE:

24Media Network