Έμπολα: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στο Κονγκό

Διαβάζεται σε 1'
Έμπολα: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στο Κονγκό
To στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. iStock

Στους 506 έφτασαν οι θάνατοι επί συνόλου 1.561 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Έμπολα.

Η επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάσει στοιχείων από τις υγειονομικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ με ημερομηνία 4 Ιουλίου, έχουν καταγραφεί 506 θάνατοι και 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη ΛΔ Κονγκό, ενώ ο αριθμός των νεκρών στη γειτονική Ουγκάντα παραμένει σε μόλις δύο επί συνόλου 20 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η 17η επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, που κηρύχθηκε επίσημα στις 15 Μαΐου, προκαλείται από το στέλεχος Bundibugyo για το οποίο δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία.

Ο Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, έχει σκοτώσει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους στην Αφρική τα τελευταία 50 χρόνια. Η πιο θανατηφόρα επιδημία στη ΛΔ Κονγκό είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 2.300 θανάτους επί συνόλου 3.500 καταγεγραμμένων κρουσμάτων την περίοδο 2018-2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα