Ενισχύονται με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων

Ενισχύονται με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας. Στόχος να διοριστούν τον Φεβρουάριο

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να πιάσουν δουλειά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας 100 γιατροί και 400 νοσηλευτές.

Την Παρασκευή (08/01) ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την προκήρυξη των θέσεων. Πρόκειται για 2ετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

"Με αυτό τον τρόπο αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ενίσχυσης των ΜΕΘ θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ", αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: "Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη  σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια".

SHARE:

24Media Network