ΕΟΦ: Μετά την ανάκληση του Zantac αποσύρονται όλα τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων EUROKINISSI

Ο ΕΟΦ ανακαλεί τις παρτίδες όλων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA) - Αναλυτικά η λίστα των φαρμάκων που αποσύρονται.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε και ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA), παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την ανίχνευση της ουσίας NDMA σε φαρμακευτικά προϊόντα με ρανιτιδίνη και ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνουν οι υπεύθυνες εταιρείες. Οι ΚΑΚ των προϊόντων καλούνται να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει ανάκληση όλων των παρτίδων του Zantac, το οποίο περιείχε την ίδια (ρανιτιδίνη) δραστική ουσία.

Η λίστα των φαρμάκων που ανακαλούνται:

Page: /

Η απόφαση του ΕΟΦ:

Page: /
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΟΦ: Συνεχίζει τις ανακλήσεις προϊόντων - Ανακαλεί και το PTINOLIN

Ο ΕΟΦ, μετά το ZANTAC, ανακαλεί και το LUMAREN

ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του Zantac και γενόσημού του

SHARE:

24Media Network