Γενικό Κρατικό της Νίκαιας: Έως και 5 μήνες οι απαντήσεις για βιοψία καρκίνου

Γενικό Κρατικό της Νίκαιας: Έως και 5 μήνες οι απαντήσεις για βιοψία καρκίνου
Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας INTIME NEWS

Καθυστερήσεις οι οποίες ενδέχεται να στοιχίσουν και ανθρώπινες ζωές, καταγράφονται λόγω της έλλειψης γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Περιστολή της τακτικής λειτουργίας και του αξονικού τομογράφου.

Μέχρι και πέντε μήνες μπορεί να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο για να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας τους στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά και Αιγαίου, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο Παθολογοανατομικό, το Κυτταρολογικό, αλλά και το Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Ως εκ τούτου, καρκινοπαθείς καθυστερούν να ξεκινήσουν την θεραπεία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τους τη ζωή.

Και καθώς όσο νωρίτερα ξεκινήσει η θεραπεία για τον καρκίνο, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενή, αυτό σημαίνει ότι οι καθυστερήσεις μπορεί να στοιχίσουν και ανθρώπινες ζωές.

Ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, στο Παθολογοανατομικό τμήμα, το οποίο αναλαμβάνει πάνω από 15.000 βιοψίες το χρόνο, λειτουργεί μόνο με 3 μόνιμους γιατρούς και 1 επικουρικό σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων.

Λόγω, του όγκου των περιστατικών, έχει γίνει αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων στις 7, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών, που μπορεί να φτάσουν τους 5 μήνες.

Το Κυτταρολογικό τμήμα, απειλείται με κλείσιμο καθώς ο μοναδικός μόνιμος γιατρός συνταξιοδοτείται σε 2 μήνες, ενώ στο Ακτινολογικό τμήμα, η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα και στην τακτική εφημερία του νοσοκομείου, αλλά και στις εφημερίες, στις οποίες η συμβολή του απεικονιστικού ελέγχου είναι απαραίτητη.

Στο τμήμα υπερήχων υπηρετούν 3 μόνιμοι γιατροί, ενώ υπηρετούσαν 8, στο τμήμα αξονικού τομογράφου 5, ενώ ήταν 12 και στο κλασικό ακτινολογικό μόνο 2 μόνιμοι γιατροί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή της τακτικής λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, στον οποίο πλέον δεν γίνονται εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς (οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα), τις καθυστερήσεις στην εφημερία αλλά και στην πραγματοποίηση εξετάσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά την εξουθένωση του προσωπικού.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί άμεση στελέχωση και των 3 τμημάτων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα