Γεωργιάδης: Αν υπάρξουν απολύσεις, θα τις κάνω εγώ, όχι ο Τόμσεν

Γεωργιάδης: Αν υπάρξουν απολύσεις, θα τις κάνω εγώ, όχι ο Τόμσεν
Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με εργαζομένους του νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμιγκ" την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013. Οι εργαζόμενοι απειλούν με κινητοποιήσεις, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιμείνει στην μετατροπή του από γενικό νοσοκομείο σε κέντρο αποκατάστασης. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ αν κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ή ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται. Τι δήλωσε ο υπουργός (Vid)

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σημείωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να σταματήσει να είναι «πάροχος».

«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης», είπε ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις των εκπροσώπων των γιατρών ότι κατά τις συναντήσεις τους είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Υποστήριξε ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα Νοσοκομεία, ενώ η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι άλλο θέμα, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στην παρούσα φάση δεν ισχύει ότι θα απολυθούν 1370 γιατροί.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».

Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στις φωτογραφίες με τα ράντζα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι «τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ενώ άφησε αιχμές για όσους διακινούν τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι πίσω τους μπορεί να κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.

«Ακόμη και πολιτικά deαls μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», είπε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα