Γκάλοπ News 24/7: Φοβούνται οι Έλληνες τον Κοροναϊό;

Γκάλοπ News 24/7: Φοβούνται οι Έλληνες τον Κοροναϊό;

Έχει γίνει πλέον θέμα συζήτησης σε κάθε παρέα. Ο κοροναϊός είναι αυτό για το οποίο άπαντες συζητάνε λίγο έως πολύ καθημερινά. Το News 24/7 ρώτησε τους πολίτες αν τους ανησυχεί πραγματικά.

Όταν μέχρι και το Κρεμλίνο αποφασίζει να πραγματοποιεί ελέγχους με θερμικές κάμερες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν εκδηλώσεις, ώστε να προστατέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον κοροναϊό, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο φόβος έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό να ανέρχεται στο 2%, συνολικά τα θύματα έχουν φτάσει τα 560, ενώ στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, έχουν καταμετρηθεί μέχρι σήμερα 549 θάνατοι και περισσότερα από 19.665 κρούσματα. Το 80% των ανθρώπων που πέθαναν αφού μολύνθηκαν από τον ιό, ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% είχαν ήδη προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες κάνουν αγώνα δρόμου για να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά του κοροναϊού, την ώρα που η επιδημία εξαπλώνεται, ενώ και το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για την αντιμετώπισή του.

Οι μάσκες έχουν …ξεπουλήσει καθώς κάθε άλλο παρά λίγοι είναι εκείνοι που τις προμηθεύονται για να προστατευτούν, ενώ στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες οι υπάλληλοι αναζητούν τρόπους να προφυλαχθούν.

Η εικόνα δεν διαφέρει και στην Ελλάδα. Με μια βόλτα στο Σύνταγμα διαπιστώνει κανείς πως εκατοντάδες πολίτες, Έλληνες και τουρίστες, φορούν τις προστατευτικές μάσκες. Το News 24/7 ρώτησε τους Αθηναίους αν φοβούνται το ενδεχόμενο να μολυνθούν. Όπως προέκυψε από το γκάλοπ, υπάρχουν εκείνοι που κουβαλούν μαζί τους μάσκα ή την φοράνε στο μετρό, ενώ άλλοι προφυλάσσονται κάθε φορά που κάποιος βήχει δίπλα τους. Από την άλλη πλευρά, πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για υπερβολές και δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα