Η διαχείριση του διαβήτη είναι ευκολότερη με το Dexcom ONE

Η διαχείριση του διαβήτη είναι ευκολότερη με το Dexcom ONE

Ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο.

Μία νέα συσκευή CGM εξαλείφει την ανάγκη για τρυπήματα των δακτύλων* και σαρώσεις και προσφέρει στα άτομα με διαβήτη ένα έξυπνο, αποτελεσματικό2,3,4** και εύχρηστο σύστημα για τη διαχείριση του διαβήτη.

Η αναμονή των ατόμων με διαβήτη έφτασε στο τέλος της, καθώς το σύστημα CGM Dexcom ONE είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια πάθηση που συνήθως διαγιγνώσκεται σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, αν και μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 το σώμα δεν παράγει ινσουλίνη, συνεπώς πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά ινσουλίνη για να διατηρηθούν στη ζωή. Αν και ο διαβήτης είναι μια μη ιάσιμη πάθηση, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να διαχειριστείτε τον διαβήτη και να ελαχιστοποιήσετε τους περιορισμούς.

Για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρύπημα των δακτύλων ήταν βασική προϋπόθεση στο πλαίσιο της αυτοδιαχείρισης του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτοπαρακολούθηση, η οποία ορισμένες φορές απαιτεί τρύπημα των δακτύλων δέκα ή και περισσότερες φορές τη μέρα, μπορεί να είναι χρονοβόρα, επώδυνη και κουραστική για ένα άτομο με διαβήτη.

Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) Dexcom ONE δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με διαβήτη να διαχειρίζονται την πάθησή τους χωρίς να είναι απαραίτητο να τρυπούν τα δάκτυλά τους* ή να πραγματοποιούν σαρώσεις του αισθητήρα τους. Το Dexcom ONE εξασφαλίζει στους χρήστες μια πληρέστερη εικόνα των τιμών γλυκόζης και τους παρέχει ενδείξεις γλυκόζης στις οποίες μπορούν να βασιστούν με σιγουριά προκειμένου να λάβουν αποφάσεις θεραπείας.

Το Dexcom ONE αποτελεί έναν εξαιρετικά ακριβή1, έξυπνο και αποτελεσματικό2,3,4** τρόπο διαχείρισης του διαβήτη για όλα τα άτομα με διαβήτη που χρησιμοποιούν ινσουλίνη, από την ηλικία των δύο ετών. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα την πάθησή τους, να πετυχαίνουν τους στόχους γλυκόζης που θέτουν και να νιώθουν καθησυχασμένοι.

Το σύστημα Dexcom ONE χρησιμοποιεί έναν μικρό αισθητήρα και πομπό που φοριέται από τον χρήστη για τη μέτρηση και την αποστολή τιμών γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο με ασύρματο τρόπο σε ένα συμβατό smart phone† ή δέκτη‖, χωρίς τρυπήματα των δακτύλων* ή σαρώσεις. Η εφαρμογή εμφανίζει βέλη τάσεων που απεικονίζουν την ταχύτητα μεταβολής και την κατεύθυνση των επιπέδων γλυκόζης, ενώ προσαρμόσιμοι συναγερμοί υποδεικνύουν πότε τα επίπεδα γλυκόζης βρίσκονται εκτός των προρρυθμισμένων υψηλών και χαμηλών επιπέδων, καθιστώντας τη λήψη αποφάσεων θεραπείας, όπως είναι η δοσολογία ινσουλίνης, πιο εύκολη. Αντίθετα με άλλα συστήματα, το Dexcom ONE δεν απαιτεί βαθμονομήσεις για την εξασφάλιση ενδείξεων ακριβείας.5

Ο χρήστης του Dexcom ONE μπορεί να το φοράει για έως και 10 ημέρες στην κοιλιά, στο πάνω μέρος του βραχίονα ή, στην περίπτωση παιδιών ηλικίας 2-17 ετών, στο πάνω μέρος των γλουτών. Το μικρό μέγεθός του το καθιστά σχεδόν αόρατο κάτω από τα ρούχα, εξασφαλίζοντας έναν πιο διακριτικό τρόπο διαχείρισης της πάθησης. Ο αισθητήρας και ο πομπός είναι επίσης αδιάβροχοι§, συνεπώς ο χρήστης δεν χρειάζεται να το αφαιρεί στο μπάνιο, το ντους ή κατά την κολύμβηση.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Dexcom ONE είναι η επιλογή Delay 1st High (Καθυστέρηση 1ου υψηλού συναγερμού), η οποία έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της κόπωσης που προκαλούν οι συναγερμοί στον χρήστη. Εν ολίγοις, παρά τη λήψη ινσουλίνης πριν από το γεύμα, τα επίπεδα γλυκόζης αυξάνονται κατά την κατανάλωση τροφής και ποτών και είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί συναγερμός εάν τα επίπεδα της γλυκόζης σας υπερβούν το εύρος γλυκόζης-στόχο που έχετε ορίσει. Προκειμένου ο συναγερμός να χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά και να δοθεί στην ινσουλίνη απαραίτητος χρόνος για να δράσει, το Dexcom ONE επιτρέπει στους χρήστες να καθυστερούν τους συναγερμούς για ένα διάστημα από 15 λεπτά έως 3 ώρες.

Η Hemoglobe είναι ο επίσημος διανομέας του συστήματος Dexcom ONE στην Ελλάδα.

Το Dexcom ONE είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν – CE 2797. Για σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας και οδηγίες χρήσης, επισκεφτείτε τη διεύθυνση Dexcom.com ή συμβουλευτείτε κάποιον ιατρό εφόσον απαιτείται.

* Εάν οι συναγερμοί και οι ενδείξεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν αντιστοιχούν στα συμπτώματα ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε μετρητή γλυκόζης αίματος για να λάβετε αποφάσεις θεραπείας σχετικά με τον διαβήτη.

†Για έναν κατάλογο συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com/compatibility.

‖ Μπορείτε να λάβετε έναν δέκτη ως προαιρετική συσκευή απεικόνισης.

  1. Shah V et al. Diabetes Technol Ther. 2018;20(6):428-433. Αποτελέσματα που λήφθηκαν με τη μελέτη Dexcom G6 (η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα με το Dexcom ONE).
  2. Lind M et al. JAMA. 2017;317(4):379-387
  3. Beck RW et al. JAMA. 2017;317(4):371-378
  4. Beck RW et al. Ann Intern Med. 2017;167(6):365-374
  5. Wadwa, R. P., et al. Diabetes Technol Ther. 2018;20(6): 395-402

**Αποτελέσματα που λήφθηκαν με ένα σύστημα CGM Dexcom προηγούμενης γενιάς· παρόμοια αποτελέσματα αναμένονται και στην περίπτωση του Dexcom ONE με δεδομένες παρόμοιες επιδόσεις και ομάδες χαρακτηριστικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα