Ημέρα κρίσης για Υγεία και ΕΟΠΥΥ

Ημέρα κρίσης για Υγεία και ΕΟΠΥΥ

Στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών βρίσκεται σήμερα Υγεία και ΕΟΠΥΥ

Τα επικείμενα μέτρα για την είσοδο των νέων φαρμάκων στη θετική λίστα συνταγογράφησης, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα καθώς οι Θεσμοί επιδιώκουν έλεγχο της σχετικής δαπάνης μέσω ορθής χρήσης των φαρμάκων αυτών και χορήγησή τους στους ενδεδειγμένους ασθενείς.

Τα οικονομικά των νοσοκομείων και τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχό τους, αποτελεί επίσης αντικείμενο της συζήτησης των δύο πλευρών. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας έχει να παρουσιάσει στον τομέα αυτό συγκεκριμένο νομοθετικό έργο καθώς ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για την διεξαγωγή ετήσιων οικονομικών ελέγχων στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα παρουσιάσει τα στοιχεία που αφορούν στις δαπάνες του Οργανισμού για παροχές προς τους ασφαλισμένους του, τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η αποτελεσματικότητά τους για τη συγκράτηση της δαπάνης και συνολικά τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι Θεσμοί έχουν θέσει στο τραπέζι και την είσπραξη του clawback του 2016 που πλέον εφαρμόζεται στο σύνολο των Παρόχων υγείας καθώς και των προηγούμενων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Πως ορισμένοι άνθρωποι…. μοιάζουν με το όνομα τους
Αβοκάντο ή το βούτυρο της καρδιάς σας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα