ΙΣΑ: Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

ΙΣΑ: Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Εμβολιασμός πληθυσμού AP

Ο Ιατρικός Σύλλογοα Αθηνών καλεί τα μέλη του να εμβολιαστούν και να συστρατευτούν στην κοινή προσπάθεια, για τη θωράκιση του πληθυσμού.

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αξία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή προς τους ιατρούς – μέλη του, ζητώντας τους να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ετήσιου προβλήματος της γρίπης, με δεδομένο ότι τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, δείχνουν ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται είναι χαμηλό. Την εκστρατεία, σχεδίασε ο παιδίατρος κ. Τάσος Χατζής, μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ.

«Κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και παιδιά, δοκιμάζονται από την προσβολή τους από τη γρίπη. Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι» ,επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Παράλληλα τονίζεται ότι οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία, ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλη πάθηση να νοσήσουν και από γρίπη.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται εντούτοις εξακολουθεί να είναι χαμηλό. Ο ΙΣΑ ζητά από τα μέλη του όχι μόνο το αυτονόητο, – δηλαδή να κάνουν όλοι τους το αντιγριπικό εμβόλιο-, αλλά και να ενημερώσουν τους οικείους τους και τους ασθενείς τους ώστε όσοι εμπίπτουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, να μην παραλείψουν να εμβολιαστούν.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα