Κοροναϊός: Στο Σωτηρία για 14 μέρες οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Στιγμιότυπο από την είσοδο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".

Έφτασαν πριν λίγο στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα μείνουν οικειοθελώς σε απομόνωση για 14 μέρες. Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας

Έληξε η περιπέτεια των δύο Ελλήνων που ήταν εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, καθώς ήδη έχουν φτάσει στη χώρα και βρίσκονται σε χώρο απομόνωσης στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία. Σημειώνεται ότι δεν φέρουν κανένα σύμπτωμα και ήταν αρνητικοί σε έλεγχο για κοροναϊό.

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν χθες στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

ADVERTISING

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό. Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία.

Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network