“Λουκέτο” στα διαγνωστικά κέντρα από σήμερα σε όλη τη χώρα

“Λουκέτο” στα διαγνωστικά κέντρα από σήμερα σε όλη τη χώρα
Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα από σήμερα σε όλη τη χώρα 123RF

Δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, ούτε για όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε απεργία επ’ αόριστον προχωρά από σήμερα, Δευτέρα, ο κλάδος των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων καθώς η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε άκαρπη. Δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση δεν βρέθηκαν τα 55 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο κλάδος προκειμένου να αναστείλει την απεργία και έτσι οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων θα προχωρήσουν στις πολυήμερες κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 10 Ιουνίου, οπότε και οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία εξέταση.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε μία προσπάθεια να επιτύχει την αναστολή της απεργίας, η οποία εκτιμάται ότι θα πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έχει βρεθεί μέρος του επιπλέον χρηματικού ποσού των 55 εκατ. ευρώ, το οποίο ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί, αλλά όλα θα φανούν την Τρίτη.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις νέες κινητοποιήσεις τις οποίες εξήγγειλαν οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών, αντιδρώντας στις συνεχείς περικοπές, στις υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, στην επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) που έχουν οδηγήσει το κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των ιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκεται αλληλέγγυος προς τους εργαστηριακούς ιατρούς και καλεί ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα τους¨.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα