Μακρή: "Μαύρη τρύπα" στον ΟΚΑΝΑ. Μαλλιώρη: "Παρέλαβα χάος"

Τρίτη ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τρίτη ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Για κακοδιαχείριση και παρατυπίες καταγγέλλει την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Προαναγγέλλει αποκαλύψεις ενώ θα καταθέσει επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη

Παρατυπίες στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ διαπίστωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία ρίχνει το φταίξιμο στην πρόεδρο του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", η υφυπουργός Υγείας και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανταλλάσσουν κατηγορίες για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του οργανισμού αλλά και παρεμβάσεις σε διαγωνισμό για προμήθειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι παρατυπίες εντοπίζονται στη διαχείριση ποσών που προορίζονταν για τα 73 κέντρα πρόληψης, αλλά δεν διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό, παρά κάλυψαν άλλες ανάγκες οργανισμού. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ποσά που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος μάλιστα που ζήτησε η κυρία Μακρή αρχίζει από το 2009, περιλαμβάνει δηλαδή και περίοδο κατά την οποία δεν ήταν επικεφαλής του οργανισμού η κ.α Μαλλιώρη.

"Στη δική μου διοίκηση δεν υπάρχει τρύπα, ούτε μαύρη ούτε άσπρη. Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Και τα κέντρα πρόληψης απέκτησαν δικό τους κωδικό χρηματοδότησης, αποτέλεσμα επίμονων αιτημάτων μου στην κυρία Γεννηματά, που ήταν τότε στο υπουργείο Υγείας, ΄έχει δηλώσει στα Νέα η Μένη Μαλλιώρη.

Σημειώνεται ότι την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μένης Μαλλιώρη ζήτησε, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Σήμερα, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη, ενώ συνέντευξη Τύπο θα παραχωρήσει και η Μένη Μαλλιώρη.

Μάλιστα η κυρία Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι τα επίμαχα έγγραφα αφορούν τρεις υποθέσεις ενώ η "μαύρη τρύπα" μπορεί να αγγίζει πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ.

"Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μου δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου" δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Από την πλευρά της, η κ.α Μαλλιώρη, προέβη σε καταγγελία ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

"Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό", δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

Είπε, επίσης, ότι είχε υποβάλλει την παραίτησή της όμως δεν την έκανε δεκτή ο υπουργός Υγείας.

"Αιφνιδιαστικά άκουσα χτες ότι ζήτησε να παραιτηθώ. Όφειλα να μιλήσω μαζί του (σσ. Άδωνι Γεωργιάδη) όπως και έπραξα και κατανοεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ εμού και της υφυπουργού", είπε και προσέθεσε ότι "η κ.α Μακρή δεν μου έχει έχει κάνει καμία ενημέρωση, το μαθαίνω από τα κανάλια".

"Έχω αποδεικτικά στοιχεία για το που πήγαν τα χρήματα, και είναι στη διάθεση όλων, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα", τόνισε. "Δε θέλω να εντυπωθεί ότι είναι μια μάχη κυριών", συμπλήρωσε.

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο", υπογράμμισε. "Όταν παρέλαβα τον ΟΚΑΝΑ από τον κ.. Φωτεινόπουλο είχε 37,5 εκατ χρέη αλλά δεν έχω ανοίξει το στόμα μου μέχρι τώρα και δεν είπα τίποτα σε κανένα", τόνισε και διευκρίνισε πως πρόκειται για υπερκοστολογήσεις.

SHARE:

24Media Network