“Μαύρο” και λουκέτο σε πέντε νοσοκομεία

“Μαύρο” και λουκέτο σε πέντε νοσοκομεία

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση. Τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας αναμένεται να κλείσουν λόγω χαμηλής πληρότητας έως τα μέσα του καλοκαιριού

Τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας: το Αγία Βαρβάρα, η Πολυκλινική της Ομόνοιας, το Νοσοκομείο Πατησίων, το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η Αγία Ελένη” και στη Θεσσαλονίκη το νοσοκομείο “Παναγία” αναμένεται να κλείσουν λόγω χαμηλής πληρότητας έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Συνολικά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη του ΕΣΥ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το φετινό καλοκαίρι, προβλέπει το κλείσιμο 13 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη φάση της αναδιάταξης περιλαμβάνει τη συνένωση 330 κλινικών και 500 εργαστηρίων σε δημόσια νοσοκομεία. Σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 20 Ιουλίου, ενώ οι βασικές αλλαγές αναμένονται το Σεπτέμβριο και σε βάθος διετίας.

Το πρόγραμμα θα σημάνει την μετακίνηση – εντός των ορίων του νομού – 600 κλινικών γιατρών, από τους 1.200 που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Το σχέδιο προβλέπει την αλλαγή χρήσης για 13 νοσοκομειακές μονάδες και τη μετατροπή τους σε μονάδες Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδα ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:

– 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”

– 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”

– 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών

– 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης

– 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας

– 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα