Με τον Σωτήρη Τσιόδρα η πρώτη συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σωτήρης Τσιόδρας και η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σωτήρης Τσιόδρας και η Ειρήνη Αγαπηδάκη Facebook/Υπουργείο Υγείας

Την προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού που θέτει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σηματοδοτεί η πρώτη του συνάντηση, η οποία έγινε με τον Σωτήρη Τσίοδρα.

«Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία αλλά η πανδημία είναι παρούσα. Θα πρέπει να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο», είχε δηλώσει χθες κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και το πρωί της Παρασκευής έπιασε δουλειά.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε ήταν με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Πρώτο μέλημα είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό και τη γρίπη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης προσερχόμενος στην οδό Αριστοτέλους λίγο μετά τις 08.00 το πρωί.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα εμβόλια της Covid.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι 35.000 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία έχει χαλαρώσει, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ» σημείωσε και προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τη χθεσινή του δήλωση, ότι «έχουμε μείνει πίσω στους εμβολιασμούς», βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και λέγοντας πως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τους εμβολιασμούς.

«Η κυρία Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το θέμα των εμβολιασμών. (…) Θέλω να τη βοηθήσω, θα είμαι μαζί της την αγαπώ, την εμπιστεύομαι» ανέφερε συγκεκριμένα και εξήγησε πως η κοινωνία έχει χαλαρώσει στην μεταπανδημική εποχή.

Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για τα νοσοκομεία απάντησε ότι ανησυχεί με την έννοια ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται.

«Θα πάνε όλα καλά να μην ανησυχεί ο κόσμος. Το πρώτο που θα ασχοληθώ είναι η πανδημία και η γρίπη και η πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία. Να δούμε τι γίνεται, τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους πολίτες πως έχει έρθει με κέφι και όρεξη για δουλειά σε ένα υπουργείο που γνωρίζει καλά από την προηγούμενη θητεία του.
«Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε όταν φεύγουμε από τα υπουργεία, ο κόσμος να λέει ότι είδε μια σημαντική αλλαγή, ότι έχουμε καλύτερα νοσοκομεία» δήλωσε.

«Γενικά στα υπουργεία που πήγα καλύτερα τα άφησα τα πράγματα μετά. Θα δούμε» είπε.

Ερωτηθείς τέλος για την αντίδραση Πολάκη μετά την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ο κ. Πολάκης είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Για ό,τι θέλει να ενημερωθεί θεσμικά είμα στη διάθεσή του, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει μια διαμάχη Γεωργιάδη-Πολάκη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα