Οριστική απόλυση γιατρού για “φακελάκι”

Οριστική απόλυση γιατρού για “φακελάκι”
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο Eurokinissi

Ο διοικητής του νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ότι αυτή η τιμωρία περιμένει όσους συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Με οριστική απόλυση τιμώρησε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ τον γιατρό ειδικότητας ΩΡΛ, που τον Μάιο του 2016 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με «φακελάκι» που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή.

Ο ασθενής χειρουργήθηκε επιτυχώς από άλλον γιατρό του νοσοκομείου και η υγεία του αποκαταστάθηκε, ο δε γιατρός τέθηκε αμέσως σε αργία.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο διοικητής του Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Αδαμίδης είπε ότι αυτή η τιμωρία περιμένει όσους συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Το υπουργείο, πρόσθεσε, εγγυάται σε οποιονδήποτε ασθενή κάνει καταγγελία ότι θα τον αναλάβει άλλος γιατρός, είτε του ίδιου, είτε άλλου νοσοκομείου και θα αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.

Για τον συγκεκριμένο γιατρό είπε ότι κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.

Ο κ. Αδαμίδης αποκάλυψε και δεύτερο περιστατικό τον περασμένο Οκτώβριο με γιατρό, αυτή τη φορά οφθαλμίατρο, που καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρόσθεσε, ο Ιατρικός Σύλλογος αποφασίζει αν θα αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος για κάποια χρόνια ή δια παντός, από τον γιατρό που συλλαμβάνεται με φακελάκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα