Παιχνίδια της μοίρας: Μεταμόσχευσαν "νεκρή" καρδιά στη μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει με την καρδιά του Ντουζόν

Παιχνίδια της μοίρας: Μεταμόσχευσαν "νεκρή" καρδιά στη μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει με την καρδιά του Ντουζόν

Η πρώτη ασθενής στον κόσμο, στην οποία εφαρμόστηκε η μέθοδος από γιατρούς στο νοσοκομείο Άγιος Βικέντιος στο Σίδνεϊ, είναι η μητέρα του Ελληνοαυστραλού

Μετά τη δική του περιπέτεια και τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη και μετά τον χαμό της μονάκριβης κόρης του, συγκλονίζει η ιστορία της 57χρονης μητέρας του Ελληνοαυστραλού Κώστα Γρίμπιλα, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, στην οποία έγινε με επιτυχία η πρωτοποριακή μέθοδος μεταμόσχευσης "νεκρής" καρδιάς.

Όπως ανακοίνωσαν πριν από μερικά 24ωρα οι επιστήμονες, η 57χρονη μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα είναι η πρώτη από τους συνολικά τρεις ασθενείς, στους οποίους εφαρμόστηκε η εκπληκτική μέθοδος, η οποία μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς, που γίνονται σήμερα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί έως σήμερα, τα ανάλογα κέντρα μπορούσαν να μεταμοσχεύσουν μόνο καρδιές από δότες που ήταν μεν εγκεφαλικά νεκροί, αλλά η καρδιά τους ήταν ζωντανή, χάρη στην υποστηρικτική λειτουργία.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες μεταμόσχευσαν με επιτυχία σε τρεις ασθενείς καρδιές, που είχαν πάψει να χτυπούν για 20 λεπτά.

Οι δύο από αυτούς, η 57χρονη Μισέλ Γρίμπιλα και ο 43χρονος Γιαν Νταμέν, βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο τρίτος, ο οποίος μεταμοσχεύθηκε πολύ πρόσφατα, νοσηλεύεται ακόμη στην Εντατική.

Η Μισέλ Γρίμπιλα, που έπασχε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, χειρουργήθηκε πριν από δύο μήνες.

"Είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι σαν να ξαναέγινα 40 ετών. Είμαι πάρα πολύ τυχερή. Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση πριν από την επέμβαση. Τώρα μπορώ να περπατάω τρία χιλιόμετρα κάθε μέρα", είπε.

Ο Κώστας Γρίμπιλας, έγραψε για τη μεταμόσχευση της μητέρας του:

"Με τη φώτιση του Κυρίου, οι γιατροί πραγματοποίησαν άλλο ένα θαύμα. Μία μέθοδος που υπόσχεται την ανάσταση νεκρών καρδιών, και τη σωτηρία μεγαλύτερου ποσοστού ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για το Δώρο ζωής..."

Πηγή: Espresso

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ελληνοαυστραλός που ζούσε με τη καρδιά του Ντουζόν "έχασε" τη κόρη του

Έγινε πατέρας ο ομογενής που ζει με την καρδιά του Ντουζόν

SHARE:

24Media Network