"Παίδων Αγία Σοφία": Για την έλλειψη αναισθησιολόγων συναντήθηκαν Πλεύρης και Γκάγκα με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και επιτροπή του νοσοκομείου

Νοσοκομείο Παίδων
Νοσοκομείο Παίδων EUROKINISSI

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Παίδων Αγία Σοφία.

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και πενταμελή επιτροπή από το «Παίδων Αγία Σοφία» συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και συζήτησαν το θέμα που αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μετά από προτάσεις της ΕΙΝΑΠ αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα: Η προκήρυξη θέσεων του «Παίδων Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις θα γίνει κατά προτεραιότητα.

Η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Επίσης, όπως να αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγειάς, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι επεμβάσεις σε περίπου 3000 παιδιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νοσοκομεία, Θανάσης Πλεύρης
SHARE:

24Media Network