Πώς να προετοιμάσεις σωστά το παιδί σου για το σχολείο

Πώς να προετοιμάσεις σωστά το παιδί σου για το σχολείο
Κοριτσάκι με σχολική τσάντα Evgeny Atamanenko/123RF

Με λίγη οργάνωση όλα θα είναι τέλεια από την πρώτη μέρα και δεν θα χρειαστεί να τρέχεις τελευταία στιγμή για όλα τα απαραίτητα.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να ηχήσει το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά και όλοι οι γονείς έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται μαζί με τα παιδιά τους για όλες τις σχολικές και εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Με λίγη οργάνωση όλα θα είναι τέλεια από την πρώτη μέρα και δεν θα χρειαστεί να τρέχεις τελευταία στιγμή για όλα τα απαραίτητα.

Πάρε από τώρα τις αναγκαίες ιατρικές βεβαιώσεις για το σχολείο

Οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο μία βεβαίωση από γιατρό για να συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής ή και στη χρήση της πισίνας (αν υπάρχει). Επίσης, η ιατρική βεβαίωση είναι απαραίτητη και για να γραφτούν στο κολυμβητήριο, στο γυμναστήριο ή σε οποιαδήποτε αθλητική ομάδα ή δραστηριότητα. Δες σε ποιους γιατρούς μπορείς να προμηθευτείς εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά ιατρικές αθλητικές βεβαιώσεις.

Αποφασίστε ποιες δραστηριότητες εκτός σχολείου θα ακολουθήσει

Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η επιθυμία και η διάθεση του ίδιου του παιδιού. Συζητήστε τι θα ήθελε να κάνει, αν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να το κάνει και πόσο συχνά θα το ήθελε. Να θυμάσαι ότι οι δραστηριότητες που θα επιλέξει πρέπει να του προσφέρουν ευχαρίστηση και όχι επιπλέον άγχος.

Κάνε λίστα με όλα τα σχολικά είδη και τα είδη ρουχισμού

Πριν βρεθείτε μαζί με το παιδί μπροστά από τα ράφια των βιβλιοπωλείων για να διαλέξετε σχολικά είδη, κάνε μια λίστα ώστε να αγοράσεις αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη. Το ίδιο κάνε και με τα ρούχα που θα χρειαστεί για το σχολείο και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες. Θα σε βοηθήσει πολύ να μην ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό που έχεις στο μυαλό σου και ταυτόχρονα, να έχεις καλύψει τις ανάγκες σου.

Βρες ιδέες για θρεπτικά πρωινά και σνακ για το σχολείο

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας από το οποίο λαμβάνει κάθε παιδί την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για υψηλή απόδοση στο σχολείο. Αν είναι καλά προετοιμασμένο από το σπίτι ένα παιδί και έχει προμηθευτεί ένα χορταστικό και συνάμα υγιεινό σνακ, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα στραφεί σε ανθυγιεινές επιλογές εκτός σπιτιού. Αρκεί να σεβαστείς τα γούστα και τις διατροφικές του προτιμήσεις όσο αυτό είναι εφικτό.

Μην αμελήσεις την ετήσια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι βασικό να ελέγξεις το βασικότερο εργαλείο της δουλειάς του παιδιού σου: τα μάτια του. Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών που λαμβάνει καθημερινά είναι μέσω των ματιών. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό πριν ξεκινήσουν τα σχολεία να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο για έναν προληπτικό έλεγχο, ώστε να είναι βέβαιο ότι βλέπει σωστά και καλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα