Πρώην γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ακόμη σε εκκρεμότητα, η μισθολογική τους ένταξη στο ΕΣΥ

Πρώην γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ακόμη σε εκκρεμότητα, η μισθολογική τους ένταξη στο ΕΣΥ

Ένα χρόνο μετά την απόφαση για την ένταξη των γιατρών της 1 ΥΠΕ και της μισθολογικής ένταξης στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ, συνεχίζεται η αναμονή

Ένας χρόνος και πλέον από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης ένταξης των γιατρών της 1 ΥΠΕ και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση και της μισθολογικής ένταξης στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ, όπως ρητά ορίζει ο νόμος, επισημαίνει  σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

Το ίδιο ισχύει προσθέτουν και για όσες άλλες ΥΠΕ κωλυσιεργούν και δεν εφαρμόζουν το νόμο για τους γιατρούς ΠΑΑ.  Μάλιστα η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει αποκορύφωμα περιφρόνησης της κοινής λογικής και του νόμου την  περίπτωση των 3 & 4 ΥΠΕ, οι οποίες  "ως μέτρο  εκδικητικότητας  εναντίον όσων γιατρών άσκησαν το συνταγματικό δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια", αυθαίρετα δεν εξέδωσαν αρχική πράξη ένταξης με αντίστοιχους βαθμούς κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα οι παραπάνω γιατροί να είναι πλήρως εκτεθειμένοι εργασιακά και μισθολογικά. Επί πλέον η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι γιατροί των 3 & 4 ΥΠΕ που δεν έχουν κλείσει τα ιατρεία τους, είναι απολυμένοι με διοικητικές πράξεις αναδρομικά (!), ενώ εργάζονται στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις. 

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει πλέον υιοθετήσει το νόμο Γεωργιάδη σε αντίθεση προς όσα διεκήρυσσε προ 2 ετών ως αξιωματική αντιπολίτευση δια του Πρωθυπουργού, για πλήρη πολιτική στήριξη  των γιατρών του τότε  ΕΟΠΥΥ. Παρά την  δηλωμένη πλήρη στήριξη και συμπαράσταση του Πρωθυπουργού προς τους απεργούς τότε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ανταποκρινόμενος τότε σε αίτημα συνάντησης με ανάλογες δηλώσεις υποστήριξης,  ο Πρωθυπουργός τώρα δεν ανταποκρίθηκε σε ανάλογο, από τριμήνου αίτημα ακρόασης  του κλάδου.  

"Οι Μονάδες του ΠΕΔΥ έχουν αφεθεί σε κατάρρευση και πλήρη απαξίωση παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περί προθέσεων στήριξης των δομών του Δημόσιου Συστήματος ΠΦΥ και προκαλεί πλήρη απογοήτευση το γεγονός ότι γιατροί που έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις και κατά συνέπεια εργάζονται στο ΠΕΔΥ από πολλούς μήνες έως και 1.5 χρόνο με το συγκεκριμένο καθεστώς, παραμένουν κατά προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο απλήρωτοι".

Οι "πρώην" γιατροί ΕΟΠΥΥ φέρονται έτοιμοι για αγώνες εάν αυτοί είναι απαραίτητοι και υπενθυμίζουν την υπόσχεση που έχει δώσει στη βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο αν. Υπουργός κ. Π. Πολάκης ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δηλώνοντας επακριβώς: « Θα ενισχύσουμε τα ΠΕΔΥ δίνοντας και 2η ευκαιρία σε γιατρούς που εκδιώχτηκαν από το σύστημα με ορατό χρονικό ορίζοντα που να επιλέξουν την εργασιακή σχέση»

Διαβάστε επίσης στο  Healthview.gr:

Κιλά γιορτών: Μήπως να μην φάω για μερικές ημέρες;

Σεξ: Ποιες είναι οι χώρες με τους πιο... ανθεκτικούς άντρες;

SHARE: